Biciklisti iz BiH i Hrvatske krenuli iz Mostara prema Vukovaru

biciklizam, biciklistički klub Mostar, biciklisti, Mostar, Vukovar
...hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića i hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović organizira Biciklistički klub Mostar i Udruga za promociju biciklizma "Hercegovina Bike", krenula je jutros ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

Na put dug više od 400 kilometara krenulo je 25 biciklista iz Mostara, Čitluka, Širokog Brijega i Vukovara, a putem će im se pridružiti biciklisti iz središnje Bosne i Posavine.

Nakon što su položili vijenac te zapalili svijeće kod spomen obilježja poginulim braniteljima ispred Kosače, sudionici karavane su unatoč lošem vremenu krenuli prema Vukovaru.

Karavanu su ispratili brojni građani Mostara te predstavnici lokalne vlasti i gradskog sportskog saveza

Predsjednik Biciklističkog kluba Mostara Toni Zorić pojasnio je kako se biciklističkom karavanom želi unaprijediti prijateljski odnosi između BiH i Hrvatske, kao i Grada Mostara i Grada Vukovara, te se želi odati počast svim stradalima u BiH i Hrvatskoj, posebice u Vukovaru.

- Drago nam je da i ove godine organiziramo biciklističku karavanu kojom želimo povezati dva prijateljska grada i dvije prijateljske države. Karavanom želimo učvrstiti nit prijateljstva između svih njih, ali i između gradova kroz koje karavana prolazi' - kazao je Zorić, dodavši kako će karavana, između ostalog, proći Kiseljakom, Žepčem, Orašjem i Županjom.

Tajnik Udruge za promociju biciklizma ''Hercegovina Bike'' Goran Prskalo pojasnio je kako će biciklistička karavana trajati pet dana, a sastojat će se od četiri etape ukupne dužine 420 kilometara.

- Namlađi sudionik biciklističke karavane ima 10 godina, a ono na što smo  posebno ponosni i ove godine jeste da u karavani sudjeluju četiri žene i to iz Mostara i Čitluka - kazao je Prskalo, zahvaljujući svima koji su pomogli u organizaciji ove karavane.

- Sretan sam što i ove godine mogu biti u karavani i nadam se da ću ovaj put s biciklom preći više kilometara nego prošle godine - kazao je najmlađi sudionik karavane Matej Zorić, koji je sudjelovao u svakoj od dosad održanih karavana.

Pokrovitelji ovogodišnje karavane su i gradovi Mostar, Vukovar te Županja, zatim općine Kiseljak i Žepče te Sportski savez Grada Mostara.

Karavanu su još pomogli: GumaM, Euroherc osiguranje,Keš d.o.o, Restoran „Karting klub", MM TT, Hotel „Mepas", Tržni centar "Mepas Mall", Hercegovina Vino, Agrokor-Zagreb d.o.o., Bernina, CandyMix, Cvjećarna „Maslina", Zoom d.o.o, Svadbeni salon "Astoria", Oil-AC, Energy Comerce i Mario Leko

Tijek same karavane može se pratiti na facebook stranici www.facebook.com/karavanaprijateljstva