Biciklisti i planinari organiziraju humanitarnu akciju za Anu Ritu Puljić

ana rita puljić
Planirano je održavanje humanitarne biciklijade ulicama Mostara pod nazivom "Vožnja za život" te tradicionalni uspon na Čabulju u okviru manifestacije "Mostar Outdoor 2017".

Tijekom biciklijade i planinarskog druženja na Čabulji svi će sudionici, kao i ostali sugrađani, moći dati svoj prilog kako bi se pomoglo u skupljanju novčanih sredstava za Anino liječenje.

Prilozi će se skupljati na Trgu hrvatskih velikana (Rondo) gdje će startati i završiti biciklijada, te ispred planinarskog doma u Bogodolu.

Ovim putem pozivamo sve sugrađane da se odazovu i u što većem broju još jednom iskažu solidarnost i humanost po kojoj su prepoznatljivi, naveli su organizatori.

Inače, start biciklijade je zakazan za 10 sati i vozit će se u dužini od 7 kilometara, dok je polazak za planinarsko druženje zakazan u 8:30 sati ispred zgrade "Mostarke".

Ana Rita Puljić je trogodišnja djevojčica koja nikad nije stala na svoje noge, a velika želja joj je da pleše s prijateljicama. Boluje od teške bolesti mišića, spinalne mišićne atrofije koja nažalost zahvaća i pluća tako da djeca s tom dijagnozom do četiri godine završe na respiratoru.

Ona sada ima mogućnost liječenja u Njemačkoj. Cijena jedne injekcije je 100.000 eura, a treba ih godišnje primiti bar pet.