FOTO  Bevanda: Ako bar jednu osobu odvratimo od pakla droge, mi smo uspjeli

policijska akademija, mladi, HNŽ

"Policijska akademija za mlade HNŽ" jednodnevna je akademija za učenike i nastavnike srednjih škola iz Mostara, Stoca, Konjica i Jablanice, koja je u četvrtak održana u prostorijama Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije (MUP HNŽ).

Direktorica Ureda PH International u BiH Nedžada Faginović kazala je kako je ovaj događaj samo jedan u nizu aktivnosti programa socijalizacije s pravom.

- Treba naglasiti kako je cilj ovog programa rad na prevenciji maloljetničke delikvencije. To je rad u kojem intenzivno surađuju MUP i Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta, gdje policijski službenici i prosvjetni radnici obučavaju i u učionicama realiziraju module programa socijalizacije s pravom - istaknula je Faginović.

Naglasila je, također, kako program financira SAD preko Odjela za borbu protiv međunarodne trgovine drogama i provođenje zakona.

Ministar unutarnjih poslova HNŽ-a Slađan Bevanda istaknuo je kako je prevencija vjerojatno najbolji oblik djelovanja.

- Pokušat ćemo ubuduće djelovati na taj način najviše što možemo. Kroz ovaj program mlade suočavamo s posljedicama pakla droge u koji mogu zapasti te ih na taj način educiramo. Naši iskusni policijski službenici, inspektori MUP-a HNŽ-a održali su predavanje i ovaj trud sasvim sigurno nije uzaludan - kazao je Bevanda.

Dodao je kako se ovaj pilot projekt traje već dvije godine.

- Ako samo jednog mladog čovjeka odvratimo od pakla droge, mi smo doista uspjeli - poručio je Bevanda.

"Policijska akademija za mlade HNŽ" održana je u organizaciji Ured PH International u BiH, MUP-a HNŽ-a i Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a.

https://www.youtube.com/watch?v=NF2TlIl_4cw&feature=emb_logo