Beg predvodi skupinu "bakrenih kradljivaca" iz doline Neretve!

24.12.2011

Policija već mjesecima vodi istragu protiv skupine koja uništava trafostanice, odašiljače i napojne mreže u Hercegovini.

Čak 50 rastavljenih trafostanica i dalekovoda elektrodistrubicija, odašiljača mobilnih operatera i napojnih željezničkih mreža u čitavoj Hercegovini u posljednjih godinu dana djelo je četveročlane skupine kradljivaca iz Mostara, koju je, sumnja se, predvodio Alen Begluk zvani Beg iz naselja Vrapčići. To Je otkriće policije iz doline Neretve, nakon što je na jednom od sarajevskom otpadu za sekundarne sirovine zatečeno više od pola tone bakra, a još toliko je zaplijenjeno kod sumnjivaca.

Izrezane bakrene vodove bi zbog prikrivanja spaljivali te prodavali između 7 i 9 maraka po kilogramu. Stizali su i do stupova 110 kV dalekovoda Posušje-Tomisilavgrad. Računa se kako je ta skupina dosad načinila milijunsku štetu hercegovačkom gospodarstvu. Nedavno su ih inspektori PU Mostar uhićivali zbog uništenja 15-ak trafostanica, a prije toga i zbog niza provala u Slobodnoj zoni Hercegovina u Rodoču, gdje su upadali u prostorije Uprave za neizravno oporezivanje, odakle su krali cigarete i alkoholna pića u ukupnoj vrijednosti od 200.000 KM. I tada su se našli na slobodi jer Županijsko tužiteljstvo Mostar nije imalo razloga za određivanje pritvora(!?). S druge strane, čak 14 puta zaustavili su vlakove FBiH i nekim čudom ostali na slobodi. Osim počinjenja znatne materijalne štete, doveli su u izravnu opasnost živote ljudi i imovine te znatno utjecali na urednost opskrbe strujom na široj regiji. Zanimljivo Je da su pljačkaške pohode odlazili automobilom koji su iznajmljivali u rent-a-car agenciji u Mostaru.

vecernji list

Tagovi: Mostar krađa lopovi
loading...