Bar za homoseksualce u Mostaru: No pasaran

Povodom te vijesti na naš redakcijski mail stigao je komentar koji prenosimo u cijelosti.

Neugodno sam se iznenadio kada sam pročitao da se u mom gradu otvara bar za homoseksualce. Što više iznenađenje je bilo tim veće što se kao lokacija navodi Splitska ulica u kojoj živim sa svojom obitelji. Vjernik sam i za sebe mogu reći da sam tolerantan, ali ova vijest je u meni izazvala prvo bijes, pa onda i neku gorčinu koju još ne mogu sa sperem tražeći argumente ili kontra argumente za otvaranje toga bara.

Kada sam bolje razmislio argumenata nema, jer rijetki su oni koji bi se baš u Mostaru deklarirali kao homoseksualci. Ne sumnjam da takvi postoje u našem gradu, ali njihova seksualna orijentacija je samo njihova i bolje je da je zadrže za sebe. Neki će opet kao argument pričati i slobodi i ljudskim pravima. Što će tko raditi u spavaćoj sobi njegovo je pravo, i sumnjam da ga netko u tome može spriječiti. Sa druge strane otvoriti svratište i okupljalište takvih ljudi u jednoj od najprometnijih ulica u Mostaru izazvalo bi nesagledive posljedice. Kao roditelj ne bih mogao dozvoliti da moje dijete prolazi pored takve vrste objekta, a moje mišljenje dijele i svi moji prijatelji. Nama ne treba takva vrsta demokracije, i tko ju zagovara neka je izvoli odvesti sebi doma.

Tko je izabro biti homoseksualac neka bude, ali neka nas obične ljude i građane ostavi na miru, daleko od njihovih sklonosti. Ne odobravam nasilje ni u kakvom pogledu, ali otvaranje takvog mjesta bi neizbježno vodilo ka valu nasilja možda i sa nesagledivim posljedicama. Ukoliko postoje zagovornici takve ideje onda im je bolje da od nje odustanu na vrijeme, jer to neće proći, i u Mostaru nemaju šanse za takvo nešto. Toliko od običnog građanina Mostara, žitelja ulice u kojoj su neki smjestili bar za homoseksualce, ne pitajući nikoga za mišljenje.

Osobno mislim da je ova vijest samo još jedna velika izmišljotina, gurnuta da dodatno zakuha u gradu, ali gdje ima dima moglo bi biti i vatre.

hercegovina.info