Arapi kupuju zemljišta i na području grada Mostara

arapi
U Sarajevu je ova pojava dosegla takve razmjere da već postoje naselja u kojima živi samo arapsko stanovništvo i na tim lokacijama zabranjen je ulazak građanima BiH, bez obzira na vjeru i naciju. Ali ova priča ima i svoj nastavak. I to u Hercegovini, piše Večernji list izdanje za Bosni u Hercegovinu.

Prema informacijama koje smo dobili iz više izvora, Arapi trenutačno pokušavaju kupiti veće površine zemljišta na području Mostara. Osobito im je zanimljivo područje u južnom dijelu grada, a cijene koje nude lokalnom stanovništvu nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

- Za kuću od 100 četvornih metara i nešto zemljišta što imam uz nju nudili su mi 700.000 maraka. Kupci su bili arapskog podrijetla. Ponudu sam odbio iako mi je jasno kako mi nitko od domaćih ne bi ponudio toliko novca za ono što imam.

U ovom slučaju u pitanju nije samo novac nego neki osobni stavovi koje imam prema ovoj pojavi, govori nam jedan od naših sugovornika koji živi u južnom dijelu grada. Naravno, iz sigurnosnih razloga nije želio da mu objavimo ime i prezime. Dodaje kako nije spreman prodati svoje imanje ni u slučaju da mu ponude veću cijenu, ali još uvijek nije siguran što će učiniti njegovi susjedi.