Apel za pomoć Peri Peharu iz Mostara

apel za pomoć, pero pehar

Naime, njegovo srce je preopterećeno i jedva kuca, odnosno, samo 25 posto najvažnijeg ljudskog organa mu je u funkciji. Obzirom da su ljekari kazali Peri kako ga više ne smiju operirati radi takovog njegovog stanja, jer mu srce ne bi podnijelo još jednu operaciju, spasiti ga može samo kupnja ICD defibrilatora za srce koji košta 18 tisuća maraka, s tim da osam tisuća snosi zdravstvo, a 10 tisuća Pero.

Oslabilo srce

"Ove godine se iznenada pogoršalo stanje i nakon pretraga utvrđeno je kako mi je srce skroz oslabilo tako da mi je jedini spas kupnja defibrilatora za srce. U ovih godinu dana, od operacije, dobio sam i ugrušak na srcu, vodu na plućima te aritmiju zbog koje sam prošle godine jedva ostao živ. Tog dana krenuo sam sa suprugom nedaleko od našeg doma u bašču izaći na svježi zrak, ali malo i poraditi na zemlji. Osjetio sam udar u vratnim žilama i dok su došla kola hitne pomoći, umro sam. Da, umro sam, a ljekari su me vratili u život, nakon čega su me operirali. Poslije operacije sam se osjećao dobro, ali nešto se odjednom ove godine promijenilo i moje srce je počelo slabije kucati", ispričao je Pero za Dnevni list.

Obzirom da je srcu oslabila funkcija, Pero jedva priča i brzo se zamara, a defibrilator bi ga, kako je kazao, vratio u život.

Obitelj Pehar s prihodima od dvije minimalne mirovine nije u mogućnosti izdvojiti 10 tisuća maraka, koliko košta kupnja pomagala a srce, a koji mu je neophodan u što kraćem roku te ovim putem mole za pomoć sve dobre ljude da im pomognu, koliko su god u mogućnosti.

Broj računa na koji svi koji žele pomoći, mogu izvršiti uplatu je: 40240564000, transakcijski broj: 3381002519650973, s naznakom Pero Pehar, a obitelj se može kontaktirati i na broj telefona: 036/319-273.

"U nadi da ćete imati razumijevanja i pomoći u što kraćem roku, unaprijed se zahvaljujem", poručio je Pero. S.P.