FOTO  Aluminijeva Služba osiguranja uspješno prošla provjeru vještine rukovanja vatrenim oružjem

streljana sigurnost aluminij

... godišnjoj provjeri sposobnosti rukovanja vatrenim oružjem, zadovoljilo propisane standarde. Uporabom bojevoga strjeljiva, gađali su 15 metara udaljenu metu, koristeći vrhunski hrvatski samokres, kalibra 9 mm, iz Aluminijeve oružarnice, piše aluminij.ba.

Vježba je održana u suradnji s pripadnicima policijske Postrojbe za potporu Hercegovačko-neretvanske županije, u vojno-policijskomu strjelištu, smještenomu u mostarskomu naselju Zalik. Provjeru su nadzirali dozapovjednik spomenute postrojbe Slaven Delić, instruktor gađanja Dražen Čović te oružar Mladen Bazina.

Inače, Aluminij štiti Služba osiguranja čiji su djelatnici položili zakonski obvezujuće ispite na Policijskoj akademiji u Sarajevu, certificirani su od strane MUP-a FBiH za obavljanje poslova zaštite imovine i zaštite osoba i svake godine prolaze rigorozne liječničke i psihološke preglede te ispite rukovanja vatrenim oružjem. U stalnomu su kontaktu s policijom jer je jasno određeno gdje završava mjerodavnost tvorničkoga osiguranja, a gdje otpočinje ona redarstvenih snaga.