Alfa Therm d. o. o. darovao 20 000 KM za izgradnju studentskog doma Dompes u Mostaru

Mostar, studentski dom, Mostar, studentski dom, studentski dom, fra Iko Skoko, Mostar, Mostar, Dompes , studentski dom, Dompes , humane zvijezde, Vatreni, Dompes , Mostar, Dompes , donacija

. Izgradnju je pokrenuo Franjevački samostan sv. Petra i Pavla iz Mostara, a voditelj projekta je sveučilišni profesor fra Iko Skoko. Gradnja doma se financira isključivo dobrotvornim prilozima.

U izgradnji Dompesa pomogla je i tvrtka Alfa Therm iz koje poručuju: - Broj zamolbi za donacijama koje pristignu na našu adresu je iznimno velik i naravno nismo u mogućnosti odgovoriti na sve zahtjeve, međutim kad je krenula inicijativa za izgradnju Dompesa od strane Hercegovačke franjevačke provincije, nismo se dvoumili i donijeli smo odluku za pružanjem financijske potpore. Obzirom da se u ovom slučaju radi o zaista hvale vrijednom projektu, te kako se izravno doprinosi podizanju kvalitete života većeg broja mladih, zaista smo ponosni da smo malim dijelom doprinijeli njegovoj uspješnoj realizaciji.

Vrijednost projekta iznosi 3,7 milijuna KM, a nakon izgradnje Dompes će biti samoodrživ. Dom će imati 64 sobe za 150 studenata slabijeg imovinskog stanja, osam učionica, višenamjensku dvoranu i pomoćne prostorije na šest katova, a prostire se na oko pet tisuća kvadratnih metara. Na svakom katu bit će po jedna soba prilagođena studentima s poteškoćama u kretanju.

-Svoj uspjeh temeljimo na konstantnom podizanju kvalitete vlastitog poslovanja , a trudimo se biti društeveno i socijalno odgovorni prema našem okruženju. Aktivno potičemo zaštitu okoliša i surađujemo sa obrazovnim i kulturnim institucijama, poručili su iz Alfa Therma.

Alfa Therm d. o. o. je najveći centar za termoenergetska rješenja u regiji. Nude kompletnu uslugu projektiranja, montaže, održavanja i servisiranja iz oblasti grijanja, klimatizacije i ventilacije. Djeluju preko 30 godina u BiH i skoro 25 godina u RH, a upošljavaju 140 djelatnika.