FOTO  Adnan Ćatić otvorio manifestaciju Blagajsko ljeto 2016.

blagaj, festival

Uz defile ulicom Blagaja kojeg je izveo orkestar Limene Glazbe iz Stoca najavljeno je buđenje jedne nove priče „za neke nove klince". Upravo je to i bila poruka organizatora samom incijativom za pokretanje festivala.

U bogatom svečanom programu otvorenja festivala, svakako najveću pozornost je izazvao dolazak svjetskog prvaka, zvijezde boksa Adnana Catica alias Felix Sturm koji je ujedno i proglasio festival otvorenim. Kao pravi domaćin, sto Adnan i jeste u Blagaju, zajedno sa organizatorima ugostili su na svečanosti jos neka, velika, imena BH sporta poput Mirze Teletovića, Adnana Redžovića, Damira Belje. Nakon oficijalnog dijela otvaranja festivala, noć je nastavljena u zabavnom program kojeg je predvodio popularni Mirza Selimovic sa bendom.

Da ce "Blagajski ljetni festival" sa sportskim, kulturnim i zabavnim manifestacijama zaista privući ogromnu pozornost javnosti potvrdila je i sinoćna prepuna blagajska čaršija. Blagajski ljetni festival jeste zapravo udruživanje aktivnosti koje se već odrzavaju u Blagaju, i nekih novih zanimljivih ideja u zajedničku pricu pod istim imenom. U periodu od 14.07 do 30.08. Blagaj ce biti zasigurno mjesto koje pored svih prirodnih ljepota, vrijedi posjetiti i uzeti za sebe koji dan festivalskog programa.

Sponzori festivala: Securitas, BBI banka, Telemach, Cezar´s, Leda, Herc Taxi, Ozujsko, Kramar.