Aco Golo započeo trčati maraton od Mostara do Knina

Maraton organizira Hrvatska koalicija HDZ 1990 – HSP BiH, a tim povodom jutros su na Trgu hrvatskih velikana u Mostaru položili vijenac i zapalili svijeće za poginule branitelje kandidat Hrvatske koalicije za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Martin Raguž, predsjednik HSP-a BiH Zvonko Jurišić te maratonac Aco Golo. 

"Trčati ultramaraton povodom 15. godišnjice Oluje čini me izuzetno ponosnim jer sam i sam bio sudionikom te velike vojne akcije koja će uvijek ostati upamćena kao simbol pravde i pobjede. Posebna mi je čast ove godine nositi majicu s natpisom 'Snaga Hrvata' te se zahvaljujem koaliciji HDZ 1990 – HSP BiH što su me podržali u ovoj utrci", kazao je Golo prije početka utrke.

Golo je ultramaraton započeo jutros u 09:00 sati, a tijekom maratona proći će Kruševo, Čitluk , Međugorje, Ljubuški, Grude, Posušje, Studena Vrila, Tomislavgrad, Kamensko, Trilj, Sinj, Kijevo te stići Knin u ranim jutarnjim satima 

Goli je ovo 15. put da trči do Knina ili da tijekom utrke prolazi kroz Knin, a peti put da trči u povodu oslobodilačke akcije "Oluja", priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Hrvatske koalicije HDZ 1990- HSP BiH.

(Fena)