4800 brucoša preko vikenda stiže u Mostar

Tog dana će predstavnici na poseban način primiti nove članove akademske zajednice te im uputiti prigodne riječi dobrodošlice. No, studentske organizacije visokih ustanova za brucoše tradicionalno pripremaju nezaboravne zabave koje su, prema ranijim iskustvima, od višestrukog značaja za studentski dane i životno obrazovanje u gradu na Neretvi.

Bogata zabava


- Na Sveučilištu u Mostaru svaki student može steći zavidnu količinu znanja, te ostvariti sve svoje studentske ambicije, kroz razmjenu studenata i ostale aktivnosti, stjecanje dodatnih znanja i vještina. Međutim, pored toga studenti moraju imati popratni sadržaj da bi njihov život u Mostaru bio upotpunjen. Svjesni potreba mladih ljudi  za vrijeme studiranja, mi iz  Studentskog zbora svake godine tradicionalno organiziramo bogate sadržaje, od sportskih, kulturnih, do zabavnih aktivnosti. Mladim ljudima su zabave, brucošijade, sportska natjecanja i dinamika života, jako važni da bi studentski život zaista bio potpun i uspješan, objasnila je Ana Šljivić, vršiteljica dužnosti predsjednika Studentskog zbora u Mostaru. Stoga se u velikoj mjeri rade pripreme za tradicionalnu brucošijadu koja će, sudeći prema ranijim iskustvima, trajati do ranih jutarnjih sati uz nekog od popularnih glazbenika. Šljivić je kazala kako će se ovogodišnja zabava za više od tri tisuće brucoša održati krajem mjeseca u noćnom klubu “Bridge”, na Bišću Polju uz neku od poznatih glazbenih skupina. Kako neslužbeno doznajemo, brucošku noć nezaboravnom će učiniti Plavi orkestar, koji je dočekao i  ispratio mnoge generacije studenata, a prijevoz za zabavu će biti organiziran po nekoj minimalnoj cijeni.

Studentska druženja


Najniže cijene bogate zabave za više od 1800 brucoša Univerziteta Džemala Bijedića  osigurala je Unija studenata za četvrtak, 14. listopada kroz večernje sate u klubu Oxygen, doznali smo u razgovoru s Amirom Šelom, predsjednik navedene unije.
-Mi tradicionalno svake godine našim studentima upriličimo nezaboravan doček pa ćemo tako i ove godine, jer se radi o zabavi višestrukog značaja. Činjenica je da veliki broj studenata dođe u naš grad i da im je nužno druženje i poznanstvo koje im u početku zacijelo nedostaje. Stoga mi u praksi sve do ispitnih rokova svakog četvrtka priređujemo druženja studenata s bogatim programom, a za prvu večer brucošijade, na kojoj se prema ustaljenoj praksi pridruže i stariji studenti, planiramo napraviti nešto spektakularno, jer je i sam početak visokog obrazovanja za svakog studenta poseban, zaključio je Šelo.

Svečani program


Dobrodošlicu studentima će u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u ponedjeljak s početkom u 10 sati zaželjeti rektor Sveučilišta u Mostaru Vlado Majstorović. Potom će prigodne riječi dobrodošlice uputiti i dekani tamošnjih fakulteta, kao i predstavnici Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru. Istog dana na Univerzitetu Džemala Bijedića s početkom u 11 sati bit će upriličen brucoški sat, kad će riječima dobrodošlice  predstavnici ove visokoobrazovne ustanove dočekati svoje nove studente.

Piše: Gordana Šimović/dnevni list