4. Uspon žena u spomen na Marinu Dodik

Milorad Dodik
...u čast njegove inicijatorice i istaknute članice HPD-a Prenj 1933. Marine Dodik. Ovogodišnji Uspon je planiran za nedjelju, 13.5.2012.

Sa zadovoljstvom pozivamo žene svih uzrasta da sudjeluju u ovom lijepom druženju na svježem zraku i u zelenilu Žlijebu, predjela planine Čvrsnice, na visini od 1100 m N.V. Nadamo se da ćete dobiti jedno novo iskustvo koje ćete pamtiti po ljepotama planine i ugodnom društvu. Ovim putem napominjemo da je uspon podoban za žene srednje tjelesne kondicije, te molimo da se na izlet ne upuštaju osobe koje imaju bilo kakvih fizičkih problema prilikom aktivnosti. Prošlogodišnji Uspon je po posjećenosti brojčano nadmašio prethodne godine, sudjelovalo je čak 166 žena. Prema zainteresiranosti dosadašnjih sudionica i ove godine očekujemo velik odaziv.
Polazak je planiran za 13.5. u 8 sati ispred stadiona Zrinjski. Očekivano vrijeme povratka je oko 18 sati, a za participaciju u prijevozu autobusom potrebno je uplatiti 7 KM pri polasku. Rok prijave je subota, 12.5. do 12 sati. U slučaju lošeg vremena organizator zadržava pravo otkazivanja izleta.

Sponzor Uspona je HT ERONET i ovim putem zahvaljujemo što je prepoznao važnost ovog projekta za naš grad. Avon je osigurao poklon iznenađenja. Za sigurnost sudionica Uspona i ove godine će se pobrinuti pripadnici HGSS stanice Mostar.
Za sudjelovanje na IV. Usponu žena obvezne su prijave na jedan od sljedećih kontakata:
slanjem prijave putem e-maila na: [email protected]
pozivom na: 063 441 612 (Ivana) ili 063 388 183 (Bernarda)

Što se tiče praktičnih uputa, važno je pravilno se odjenuti i opremiti za uspon i boravak u prirodi. Potrebna vam je slojevita i udobna odjeća, poput trenirki i laganih jakni. Ako bude oblačno, kabanica nije na odmet. Birajte čvršću obuću koja će zaštiti nogu - gojzerice ili tenisice s debljim potplatom. Ukoliko imate skijaške štapove ili štapove za hodanje, bilo bi ih dobro ponijeti. Prije polaska nemojte piti lijekove protiv mučnine u vožnji, jer je mjesto uspona udaljeno samo 40 minuta vožnje od Mostara.
Obvezno ponesite ruksak u koji ćete staviti rezervnu majicu (vjerujte, oznojit ćete se) i čarape za presvlaku, po mogućnosti neku sjedalicu/ručnik, tekućinu (bocu od minimalno 0.5 l, na stazi su dva izvora pitke vode), te hranu kao što su sendviči, energetske pločice, čokoladice i sl. Svježe voće ili kava u termosici bi vas mogli osvježiti kada stignemo na vrh.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti na jedan od navedenih kontakata.

Radujemo se druženju s vama!
Članice HPD-a Prenj 1933.