Ministar Bošković održao sastanak s ravnateljima zdravstvenih ustanova

Na sastanku se govorilo o ukupnom stanju u oblasti zdravstva, kao i o mjerama koje je potrebno poduzeti kako bi zdravstveni sustav na najkvalitetniji način mogao odgovoriti na zahtjeve svih korisnika.

Govoreći o toj temi, ministar Bošković osvrnuo se i na zaključke Skupštine HNŽ-a od 11. travnja 2012. godine, koji su pred sve sudionike u sustavu zdravstvene skrbi stavili jasne zadaće.

Ravnatelji zdravstvenih ustanova govorili su o problemima s kojima se najčešće susreću, te o mjerama koje je potrebno poduzeti kako bi se oni riješili.

Direktor Bošnjak upoznao je nazočne s postojećom financijskom situacijom vezano za obveze ZZO-a prema zdravstvenim ustanovama.

Ukazujući na složenu financijsku situaciju, Bošnjak je istaknuo kako bi zdravstvene ustanove trebale racionalizirati potrošnju lijekova, bolovanja, liječenja u inozemstvu, ortopedskih pomagala, ističući kako ove mjere ne smiju biti na uštrb kvalitetne zdravstvene usluge za osiguranike.

Na kraju sastanka, sudionici su pozdravili ovakav vid međusobne suradnje, ističući potrebu za nastavkom ovakve prakse, te dodali kako će se vrlo skoro organizirati ovakav sastanak na kojim će, osim danas nazočnih, biti pozvani i predstavnici sindikata zaposlenih u zdravstvu, stoji u priopćenju iz Ureda za odnose s javnošću Vlade HNŽ-a.

Fena