Zvirovići: Održana manifestacija u spomen na hrvatske vitezove

Zvirovići, manifestacija

Pjesmom „Rajska djevo kraljice Hrvata“ koju je na kraju svete Mise u crkvi svete Ane u Zvirovićima otpjevala klapa „Trebižat“ završen je službeni dio komemoracije „U spomen na hrvatske vitezove“ u Zvirovićima.

Obilježavanje manifestacije počelo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen obilježju pored Velikog križa u Zvirovićima, prenosi Radioljubuški.ba.

Vijence su položili i zapalili svijeće: predstavnici Hrvatskog narodnog sabora, grada Čapljina i koordinacija udruga iz Domovinskog rata, predstavnici ministarstva branitelja Hercegovačke-neretvanske županije s udrugama proisteklih iz rata, zapovjednici i predstavnici postrojbe „Ludvig Pavlović“, općine Stolac i Čitluk s udrugama iz rata, međunarodne udruge „Nouvi orizonti“  i „Regina della pace“ sa sjedištem u Zvirovićima, obitelji poginulih branitelja i predstavnici MZ-a iz Zvirovića i Prćevaca, učitelji i djeca područne škole „Vladimira Pavlovića iz Zvirovića i Prćevaca i predstavnici Oružanih snaga BiH.

Nakon prigodne molitve kod križa koju je molio don Ivan Štironja, studenački župnik, na grob brigadira Božana Šimovića, uz prigodnu molitvu vijence i cvijeće su položili: obitelj pokojnog Božana, grada Čapljine i PPN „Ludvig Pavlović.

U crkvi svete Ane u Zvirovićima služena je sveta Misa zadušnica za devet poginulih branitelja iz Župe Studenci u Domovinskom ratu, sedamdeset sedam poginulih i nestalih u drugom svjetskom ratu i poraću i u MZ Zvirovići i Prćavci, čija su imena pročitana prije svete mise, te za sve poginule koji su dali život za slobodu hrvatskog naroda.

Misno slavlje predvodio je don Ivan Štironja u suslavlju s don Brankom Šimovićem, umirovljenim svećenikom iz  Zvirovića. Svetu misu liturgijskim pjevanjem uveličala je klapa „Trebižat“ iz Trebižata, a organizatori komemoracije bili su MZ Zvirovići, MZ Prćavci i grad Čapljina s koordinacijom udruga..