Župljani župe Međugorje osigurali besplatan smještaj za više od 1300 hodočasnika

međugorja, Međugorje, udruge
...započelo je predstavljanjem udruga čiji će članovi sudjelovati na hodočašću čiji je program ispunjen radionicama, predavanjima i molitvenim sadržajima. Za sudjelovanje na 3. Međunarodnom hodočašću za osobe s invaliditetom u organizaciji Udruge Susret, Župnog ureda župe Međugorje i Majčinog sela prijavilo se više od 1300 sudionika, a za sve njih žitelji župe Međugorje osigurali su besplatan smještaj. 
Osobama s invaliditetom i njihovim pratiteljima dobrodošlicu u svetište Kraljice Mira u Međugorju zaželio je župnik fra Marinko Šakota, nakon župnika Paola Tomić iz Majčina sela i predstavnici Udruge Susret, a potom su se na vanjskom oltaru crkva sv. Jakova izmjenjivala predstavljanja udruga pristiglih na hodočašće i spontana pjesma veselih sudionika hodočašća.

- Moram reći da vaš dolazak u Međugorje obogaćuje ovo mjesto i vaše domaćine, koji su nesebično otvorili svoje domove i svoja srca i osigurali besplatan smještaj za sve vas. Nije to prvi put da su žitelji župe Međugorje osigurali besplatan smještaj za hodočasnike, činili su to i ranije. Moram reći da su od prvog dana Gospinih ukazanja mještani Međugorja besplatno pružali smještaj mnogim hodočasnicima, a evo to čine i danas. Na tome im iskreno čestitam – kazao je načelnik općine Čitluk Ivo Jerkić pozdravljajući pristigle hodočasnike iz BiH, Hrvatske, Italije, Slovenije, Poljske, Latvije, Ukrajine i SAD-a.

Obraćajući se okupljenima načelnik Jerkić je također istaknuo veliku ulogu volontera i zahvalio im što su se odlučili i pronašli vremena za pomoć u organizaciji i samom održavanju hodočašća. Također, poseban pozdrav načelnik Jerkić uputio je roditeljima osoba s invaliditetom ističući ovom prilikom kako osobe s invaliditetom zahtijevaju više brige i ljubavi, ali i da osobe s invaliditetom jednako tako daju mnogo više iskrene ljubavi.

Na kraju svog pozdravnog govora načelnik Jerkić uputio je iskrene čestitke organizatorima 3. Međunarodnog hodočašća za osobe s invaliditetom, te je izrazio nadu da će narednih godina biti sve više onih koji će doći na ovakvo hodočašće u svetište Kraljice Mira.

Program 3. Međunarodnog hodočašće za osoba s invaliditetom nastavljen je predavanjem za roditelje i prijatelje osoba s invaliditetom, kao i prigodnim programom za osobe s invaliditetom i volontere, a sutra se očekuje i dolazak hodočasnika iz obližnjih mjesta koji će sudjelovati samo jedan dan u programu hodočašća. Hodočašće završava u nedjelju sv. Misom u 9.30 sati.

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

Citluk.ba