Više od 10 tisuća hodočasnika u Međugorju svjedočilo ukazanju

Gospa, Međugorje, vidioci, Brdo Ukazanja, Ukazanje, Međugorje, Gospa, Mirjana Dragičević, napulj, vidjelica
Mahom se radilo o Talijanima, iako su u prvim danima siječnja Svetište Kraljice Mira posjetile i skupine iz Austrije, Njemačke, Švicarske, Slovačke, Rumunjske, Španjolske, Francuske, Koreje, Libanona..., a mise su u ponedjeljak slavljene na jedanaest jezika.

Već u ranim jutarnjim satima kolone hodočasnika pješice su se uspinjale po kamenitom tlu kako bi na Podbrdu zauzeli mjesto odakle bi mogli promatrati vidjelicu Mirjanu tijekom ukazanja i kasnije čuti novu Gospinu poruku. U trenucima kad se vidjelo da Mirjana ima ukazanje, čuli su se samo uzdasi i škljocanje fotoaparata.

Potekla suza

Ukazanje je trajalo pet minuta. Mirjana je tijekom ukazanja molila s krunicom u ruci i u jednom trenutku niz lice joj je potekla suza. Kasnije je vidjelica Mirjana prenijela Gospinu poruku koja glasi:

"Draga djeco, dok majčinskom zabrinutošću gledam u vaša srca, vidim u njima bol i patnju , vidim ranjenu prošlost, i neprestanu potragu, vidim svoju djecu koja žele biti sretna , ali ne znaju kako. Otvorite se Ocu. To je put ka sreći, put kojim vas ja želim voditi. Bog Otac svoju djecu nikada ne ostavlja samu, pogotovu ne u boli i očaju. Kada to shvatite i prihvatite, bit ćete sretni. Završit će se vaša potraga. Voljet ćete, a nećete se bojati. Vaš život će biti nada i istina koja je moj Sin. Hvala vam. Molim vas molite za one koje je moj Sin izabrao. Nemojte suditi, jer svi ćete biti suđeni".

Gospa je na kraju blagoslovila sve nazočne i sve nabožne predmete, a po riječima vidjelice Mirjane, Gospa je tijekom ukazanja izgledala odlučno.

Na kraju ukazanja svi nazočni su mahali bijelim maramicama i pjevali pjesme: Zdravo Marijo, majko ljubavi i Salve Regina te izmolili krunicu mira.

Kada dođe vrijeme, tekst s pergamenta bit će vidljiv

Mirjana Dragićević, rođena je 18. ožujka 1965. godine u Sarajevu. Svakodnevna ukazanja imala je od 24. lipnja 1981. do 25.prosinca 1982. Tog dana, povjerivši joj desetu tajnu, Gospa joj je rekla da će tijekom cijelog života imati ukazanje jedanput godišnje - svakog 18. ožujka na svoj rođendan.

Od 2.kolovoza 1987., prema njezinim riječima, svakog drugog u mjesecu čuje u sebi Gospin glas, vidi je i s njom moli za nevjernike. Gospa je vidjelici Mirjani povjerila posljednju, desetu tajnu i ostavila joj zagonetni predmet o kojem trideset godina maštaju mnogi koji proučavaju međugorski fenomen. On je veličine A4 papira i nije zemaljskog podrijetla. Mirjana je kazala kako je podsjeća na pergament. Bijele je boje i ne može se potrgati! Kada dođe vrijeme ostvarenja međugorskih tajni, tekst s pergamenta bit će vidljiv i fra Petru Ljubičiću, nekadašnjem međugorskom svećeniku, kojega je Mirjana odabrala za posebnu misiju oko "tajni". On će, naime, čovječanstvu objaviti što skriva svaka pojedina tajna kad dođe vrijeme za to.

Podijeljeno više od dva milijuna svetih pričesti

Prema podacima Informativnog centra Mir, u 2011. godini u međugorskom svetištu Kraljice mira ukupno je podijeljeno 2.027.900 svetih pričesti (čak 456.100 više nego 2010.godine), a na svetim misama koncelebriralo je 41.094 svećenika ili 112 dnevno u prosjeku. Unatoč vremenskim neprilikama, hodočasnici su i u prosincu, a poglavito za božićne i novogodišnje blagdane, masovno pohodili Međugorje. U tom mjesecu podijeljeno je 83.000 svetih pričesti, a na svetim misama koncelebrirala su 1.142 svećenika ili 46 dnevno.

Razgovarajući s brojnim hodočasnicima, uvjerili smo se da financijska kriza uopće ne utječe na dolazak katoličkih vjernika u Međugorje. Razvidno je, dakle, da se ljudi u krizi još više okreću molitvi, vjeri u Boga. (mp)

Marijan Sivrić / Večernji List