Vidjelica Mirjana svjedočila o Međugorju u Vatikanu

...dugi fenomen, doznaje Večernji list od izvora bliskog radu ovoga povjerenstva. Nisu poznate pojedinosti iskaza ove vidjelice, jednako kao ni prethodnika budući da se rad ovoga povjerenstva odvija pod strogom tajnom. Pa ipak s obzirom na dosadašnje navode, vatikansko povjerenstvo zanimaju opće okolnosti od samih početaka Gospinih ukazanja do njihova ponavljanja.

Kardinal Bozanić

Vidjelica Mirjana je u Vatikanu bila protekloga petka kada je i zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić boravio u Rimu koji je član Povjerenstva za Međugorje, a koji je sudjelovao i na na XXV. plenarnom zasjedanju Papinskog vijeća za laike. 
Mirjana je tako treća vidjelica, nakon što su pred povjerenstvom, kojemu je na čelu kardinal Camilo Ruini, u posljednjih pola godine svjedočile Ivanka Ivanković-Elez i Vicka Ivanković. Valja reći da je uz troje vidjelaca na pitanje sedamnaesteročlanog povjerenstva odgovarao i hercegovački karizmatik i franjevac fra Jozo Zovko. Fra Jozo je bio jedan od prvih svećenika svjedoka, uz fra Tomislava Vlašića i fra Janka Bubala, tvrdnji tada šestero djece da im se na Podbrdu ukazala Gospa. Neposredno prije fra Joze, povjerenstvu koje vodi talijanski kardinal Camillo Ruini, na trećoj sjednici o svojim 30-godišnjim iskustvima ukazivanja Kraljice mira govorila je Ivanka Ivanković-Elez. Još prije toga na drugome zasjedanju vatikanskog povjerenstva, koje će svoje rezultate objaviti na kraju rada, o svome gledanju na fenomen Međugorja govorili su mostarsko-duvanjski biskup msgr. dr. Ratko Perić koji se u svim dosadašnjim istupima oštro protivio autentičnosti ukazanja ponavljajući da se radi o obmani.

Povećano zanimanje

Provincijal Hercegovačke franjevačke provincije dr. fra Ivan Sesar je pak u istupima imao obrnut pristup ističući kako je toj provinciji najvažnije utvrđivanje istine o fenomenu ne tvrdeći da se Gospa ukazuje, ali ni da se ne ukazuje. Pri tome je isticao kako je važno pružiti pastoralnu skrb vjernicima čiji se broj višestruko povećao otkako je Sveta Stolica lani objavila da je započela istraživanje toga fenomena. Uz saslušanja svjedoka, povjerenstvo nastavlja pratiti i sve što se zbiva vezano uz Međugorje te procjenjuje posljedice i tamošnje plodove. Činjenica je da se iz godine u godinu povećava zanimanje hodočasnika za zbivanja u Međugorju. Posebno se to očitovalo ove godine kada se obilježavala trideseta godišnjica od početka međugorskog fenomena. Prema procjenama, samo na dan ukazanja Međugorje je posjetilo više od 100.000 hodočasnika iz 30-ak zemalja svijeta.