Veliki tjedan, Vazmeno trodnevlje i blagdan Uskrsa u svetištu Kraljice Mira u Međugorju

Medjugorje
...BiH..., te iz hrvatskih gradova S. Požege, S. Broda, Splita, Zagreba... Na devet svjetskih jezika slave se sv. mise. U župnoj crkvi sv. Jakova u Međugorju danas se misa na hrvatskom jeziku slavi u 7.30 i 18 sati. Ispovijedi u ova dva dana su prije jutarnje svete mise, te popodne od 16.30 sati. Danas završavaju susreti međugorskih župljana u korizmi, nakon večernje sv. mise. Na posljednjem susretu domaćini su djelatnici župnog ureda i Informativnog centra "Mir" Međugorje.

Na Veliki četvrtak dan je ustanovljenja euharistije i svećeničkog reda. Toga prijepodneva neće biti ispovijedi i neće se služiti sv. mise. Molitva krunice u župnoj crkvi počinje u 17, a u 18 sati je svečana sv. misa večere Gospodnje. Nakon mise, vjernici imaju prigodu za pobožnost klanjanja Presvetom oltarskom sakramentu do pola noći. Prigoda za Ispovijed je od 16 do 17.30 sati. Na Veliki petak ujutro u crkvi nema obreda. Križni put za župljane i hrvatske hodočasnike na brdu Križevac je u 11 sati. Krunica je u 17 sati, a obredi muke Gospodinove i ljubljenja križa u 18 sati.

Veliki petak je dan posta i nemrsa. Krunica je u 17, a obredi muke Gospodinove i ljubljenja križa u 18 sati. Taj dan je u središtu križ, stoga se vjernici pozivaju na razmatranje muke, smrti i ukopa Gospodinova. Ispovijed je od 16 do 17.30 sati.

Na Veliku subotu ujutro nema nikakvih obreda. Crkva se zadržava kod Gospodinova groba u molitvi i postu.

Prijepodne u međugorskoj crkvi nema nikakvih obreda. Krunica u crkvi počinje u 20 sati, a vazmeno bdijenje u 21 sat. Ispovijed je od 19.30 do 20.30 sati. Molitveni program, kao i obično, prenosi i Radiopostaja "Mir" Međugorje. Nedjelja, 27. ožujka, je Uskrsnuće Gospodinovo. Svete mise na hrvatskome jeziku u župnoj crkvi su u 7, 8, 11 i 18 sati.

Večernji list