Vatikansko povjerenstvo o Međugorju u petak donosi zaključak svoje istrage

Međugorje, svetište, kraljica mira, katarina, Međugorje, ozdravljenje, Međugorje, Vatikan, Međugorje, Vatikan, Međugorje, Papa Franjo, Vatikan, Papa, Međugorje, poziv, korizma, akcija, Međugorje, Međugorje, josip, oko, spas
...ukazanja u hercegovačkom selu, saznaje  Bitno.net. Nakon toga će njihovo mišljenje doći na stol pape Franje, a potom će ubrzo uslijediti i odluka o tome kako će se Vatikan postaviti prema tom pitanju. Podsjetimo, međunarodno povjerenstvo ima ukupno 17 članova, a među njima je petero Hrvata.

Osim kardinala Josipa Bozanića i Vinka Puljića u povjerenstvu su i isusovac psiholog Mijo Nikić, prof. dr. Franjo Topić, predsjednik Hrvatskog kulturnog društva Napredak, te sestra Veronika Nela Gašpar, doktorica teologije i profesorica na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Rijeci. Kako doznajemo iz izvora bliskih Povjerenstvu, ono treba prekosutra održati sjednicu na kojoj će se glasovati o zaključku o tome što se u Međugorju zapravo događa.

Povjerenstvo utemeljeno u ožujku 2010. nakon odluke pape Benedikta XVI., u ovih je nekoliko godina pomno pregledalo sve dokumente vezane sa Međugorjem, ali i obavilo razgovore sa vidiocima i ostalima koji su na razne načine povezani sa ukazanjima. Sada njihovi zaključci idu prema Državnom tajništvu Svete stolice, a potom prema papi Franji. Rad povjerenstva bio je obavijen velom tajne i svim njegovim članovima bilo je zabranjeno govoriti u javnosti nešto o njemu.

Bitno.net