Vatikansko povjerenstvo ispitalo Jakova Čolu i Ivana Dragićevića o ukazanjima

...oko pojedinosti vezanih za njihova navodna ukazanja Blažene Djevice Marije vezanih za međugorski fenomen, doznaje vecernji list. Čolo i Dragićević su trebali svjedočiti još prošloga tjedna, no sjednica ovoga povjerenstva uspostavljenog za istraživanje međugorskog fenomena je odgođena zbog zasjedanja konzistorija kardinala kojega čine 213 članova od kojih je 125 mlađih od 80 godina čime kandidiraju za izbor novoga pape.

Konzistorij

Među njima su bila i dvojica kardinala Hrvata, sarajevski nadbiskup Vinko Puljić te zagrebački nadbiskup Josip Bozanić. Oni su, kao i bliski suradnik pape Benedikta XVI., talijanski kardinal Camillo Ruini koji je generalni vikar Rimske biskupije i predsjeda međunarodnim povjerenstvom kao i Jozef Tomko te počasni predsjednik Papinskog vijeća za zakonske propise, Julian Herranz Casado. 
Jakov Čolo i Ivan Dragičević svjedočili su iza zatvorenih vrata i uz zavjetovanje potpune tajne. Njihovo svjedočanstvo nije poznato, no pretpostavlja se kako su odgovarali o pojedinostima vezanim za Gospino ukazanje kao što su to prije njih govorili i drugi vidjeoci.

Još Pavlović-Lunetti

Prva je naime još prošloga lipnja svjedočila Ivanka Ivanković-Elez kojoj se prema osobnim kazivanjima Gospa ukazuje jedanput godišnje. Nakon nje bilo je svjedočenje Vicke Ivanković ali i franjevca fra Joze Zovke koji je u vrijeme međugorskog fenomena bio župnik te robijao u bivšoj Jugoslaviji vezano za ovaj slučaj. Posljednja je o svojim iskustvima i doživljaja ukazanja Gospe govorila Mirjana Dragičević, nakon čega su došla na red dvojica vidjelaca, dok se očekuje iskaz Marije Pavlović-Lunetti. O međugorskom su fenomenu svoje stajalište iznijeli mostarsko-duvanjski biskup Ratko Perić i provincijal hercegovačkih franjevaca fra Ivan Sesar.

vecernji.ba