U Vatikanu ispitani vidjelica Vicka i fra Jozo Zovko

Osim nje, nazočan je bio i bivši medugorski župnik iz vremena ukazanja fra Jozo Zovko, koji je također dao svoj iskaz. Na ovaj način, nastavljeno je ispitivanja šest vidi-oca, s obzirom da je još u lipnju ove godine svoj iskaz dala Ivanka Ivanković-Elez. Ipak, s obzirom da je na snazi zabrana komentiranja rada svim članovima povjerenstva, u javnost nye procurio niti jedan detalj oko svih prijašnjih, ali i posljednjeg zasjedanja.

Piše: Dragan Bradvica / Dnevni list

Inače, povjerenstvo koje je prošle godine oformio papa Benedikt XVI. ima za cilj na osnovi brojnih teoloških ekspertiza donijeti konačan stav Crkve o autentičnosti ukazanja Gospe Međugorske.

Dug i naporan rad

Na posljednjem zasjedanju prisustvovao i zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić. Vatikansko povjerenstvo je već održalo nekoliko sastanaka vezano za ovu temu, a iako u javnost nije procurilo mnogo informacija, Dnevni list doznaje se kako povjerenstvo nije niti blizu konačne odluke za Međugorje.

Upravo to se i pretpostavljalo na samompočetku rada povjerenstva, koje čeka dug i naporan rad tako da konačne rezultate ne treba očekivati u skoro vrijeme. To je u svojoj izjavi talijanskim medijima nagovijestio i kardinal Camillo Ruini, koji je na čelu povjerenstva. Naime, nakon zasjedanja u lipnju ove godine kardinal Ruini kazao je kako je povjerenstvo još daleko od zaključenja rada. Svoje rezultate povjerenstvo će obznaniti Kongregaciji za nauk vjere, koja će donijeti svoje zaključke i iznijeti ih papi Benediktu XVI. Tek tada će se objaviti do kakvih je rezultata došlo povjerenstvo.

Ispitivanje vidioca

Ivanka Ivanković-Elez bila je prva vidjelica koja se u lipnju pojavila pred povjerenstvom i navodno kazala kako joj se i dalje ukazuje Gospa.

Kako je tada objavio list II Messaggero, Ivanka je povjerenstvu ispričala sve što joj se događa te kako joj se Gospa ukazuje svake godine 25. lipnja, odnosno na dan kada se prije točno 30 godina Gospa prvi puta ukazala međugorskim vidjelicama. Ivanki je, kako navodi talijanski list, Gospa povjerila molitve za budućnost obitelji.

Nakon što je ispitana i Vicka Ivanković-Mjjatović, na idućim zasjedanjima povjerenstva pojaviti će se i preostali vidioci (Marija Pavlović-Lunetti, Ivan Dragićević, Mirjana Dragićević-Soldo i Jakov Čolo), kako bi i oni bili ispitani o svim detaljima o Gospininim ukazanjima.