U Međugorju proslavljena svetkovina Bezgrješnog Začeća Blažene Djevice Marije

Kao i za svaki Gospin blagdan, u ovome svjetski poznatome molitvenom mjestu, boravile su brojne hodočasničke skupine. Ponajviše onih iz BiH i Hrvatske, te organizirano iz Italije, Njemačke, Koreje, Francuske i Engleske.

Manje skupine zabilježene su iz čitavoga svijeta - od Amerike do Japana. Mnogi svećenici, kao što je to i uobičajeno, bili su na raspolaganju sa sakrament sv. Ispovijedi. Slavljene su tri sv. Mise na hrvatskome jeziku, dvije na talijanskom te po jedna na njemačkom, korejskom, francuskom i engleskom jeziku.

Pred svetkovinu Bezgrješne Međugorje je pohodila i znakovita hodočasnička skupina iz Vukovara, predvođena župnikom fra Ivicom Jagodićem i dr. Draženom Živićem, voditeljem područnoga centra Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar i predsjednikom Ogranka Matice hrvatske u Vukovaru. U Međugorje su, uz druge pratitelje, doveli tri skupine djece iz Vukovara: dječji zbor ‘'Glasnici sv. Bone'', dječje amatersko kazalište ‘'Bonokaz'' i mladu plesnu skupinu. „Svako dijete je na Brdu ukazanja pronašlo svoj kamen i sjedilo u miru i molilo. To je bila predivna slika" - kaže župnik fra Ivica. Dr. Živić dodaje kako „iz Međugorja zrači posebna duhovnost koja se možda najbolje osjeti kada nije veliki broj ljudi ovdje. I tko god dođe u Međugorje, nosi svoj novi kamenčić u duhovnom životu koji treba ugrađivati. Povezanost s Majkom Božjom, koja se u Međugorju može najbolje prepoznati i osjetiti, povezala je sve naše krajeve, a posebno one koji su stradali. - istaknuo je dr. Živić.

Medjugorje.hr