Tisuće hodočasnika na 35. godišnjici Gospinih ukazanja

Međugorje, hodočasnici, Međugorje, obljetnica
Središnja sveta misa služit će se u 19 sati, a predvodit će je u koncelebraciji mnoštva domaćih i inozemnih svećenika fra Branko Radoš, voditelj Katoličke misije u Luzernu. Program se u 22 sata nastavlja cjelonoćnim klanjanjem.

Fra Bože Milić, župni upravitelj župe sv. Mihovila Arkanđela, Drinovci, predvodio je svetu misu na uočnicu u petak u koncelebraciji 181 svećenika na vanjskom oltaru crkve sv. Jakova.

Gospa se ukazala prvi put 24. lipnja 1981. na mjestu Podbrdo, na brdu Crnica u Međugorju. Prema riječima vidioca, ukazala se u liku mlade žene s djetetom u naručju. Šestero vidioca, koji su tada bili djeca, ponovno su vidjeli Gospu 25. lipnja i od tada se na taj datum obilježava njezino ukazanje. Vidioci kažu da i danas primaju Gospine poruke o miru, vjeri, molitvi, ljubavi, obraćenju i postu.

Vatikan je priznao Međugorje kao mjesto molitve, ali još ne i kao mjesto u kojem se događaju natprirodne pojave. Međutim, hodočasnici iz cijelog svijeta 35 godina pohode Međugorje. Do sada ih je, prema podacima Župnog ureda Međugorje, oko 50 milijuna posjetilo ovo marijansko svetište.

naša tv