Svjedočanstvo iz Međugorja: Od muslimanke do katoličke redovnice

mladifest
Uz sakrament ispovijedi, upravo su duhovna zvanja jedan od najljepših međugorskih plodova i jedan od pokazatelja da je ondje velika milost na djelu, piše Book.hr.

Jedno takvo svjedočanstvo je i ono mlade Emine - u nastavku možete pročitati njenu priču u cijelosti.

"Hvaljen Isus i Marija!

Zovem se Emina, rođena sam 1980. godine u Njemačkoj, u blizini Stuttgarta. Otac mi je musliman i više-manje sam odrasla u islamskoj vjeri. Nekoliko godina nakon razvoda mojih roditelja, 2006. godine, doživjela sam snažno obraćenje, i to na sv. Misi, sudjelujući na njoj sasvim ‘slučajno'.

Donijela sam odluku da ću se krstiti. Željela sam se dobro pripremiti za krštenje, stoga sam odlučila poći u Međugorje obaviti životnu ispovijed. Ondje sam upoznala fra Danka s kojim sam ugodno popričala o svojoj životnoj situaciji i on mi je tada objasnio nešto, što uopće nisam znala, a to je da se ne mogu ispovjediti prije čina krštenja jer još nisam katolkinja, te da se sakramentom krštenja poništavaju i brišu svi moji dotadašnji grijesi.

Fra Danko se ponudio da će se pomoliti za mene. Bilo je to prvi put u mom životu da se svećenik moli za mene. Sjećam se da me je posvetio Gospi Međugorskoj. U tom su trenutku iz mojih očiju potekle suze; u srcu sam osjećala duboki, duboki mir - mislila sam da ću zaspati u zagrljaju (nebeske Majke), dok je istovremeno predivna radost ispunila moje biće.

Na kraju te divne molitve, fra Danko je rekao da sam na dobrom putu i da hrabro ustrajem, te da će me on pratiti svojom molitvom. Čudila sam se u početku da nitko nije reagirao kad sam rekla da idem na životnu ispovijed u Međugorje PRIJE krštenja, ali u Međugorju sam provela tjedan dana i danas jasno razumijem da me ondje pozvala Majka Marija, kako bi moj početak novog puta u vjeri bio s njom, koja će me povesti svom ljubljenom Sinu.

U Međugorje sam ponovno došla 2011. godine na Mladifest. Bio je to poseban doživljaj! Osupnula me mnogobrojna mladež koja se okupila u jednom tako malom, ali posebnom mjestu, sa željom da svojim srcima, molitvom i vjerom slave Boga i Njegovu Majku. Ondje sam opet, na moju veliku radost, susrela fra Danka. Fra Danko je tada držao predavanja o redovničkim zvanjima i u jednom trenutku pozvao je da iz mnoštva mladih istupe oni koji razmišljaju o duhovnom pozivu.

Izašlo nas je oko 120 i tu je nastala ta fotografija. Fra Danko je svaku večer molio za nas kao i za one koji se nisu usudili istupiti.

Da skratim priču:

2014. godine pristupila sam samostanu u Belgiji kao kandidatica
2015. godine postala sam postulanticom
2016. godine imala sam redovničko oblačenje - dobila sam habit i redovničko ime sr. Anne Sophie, i od tada sam u novicijatu.

Iz novicijata inače nije dozvoljen izlazak, ali Majka me ponovno pozvala u Međugorje, i na moju veliku radost, moja se poglavarica složila s tim; tako sam ove godine, 10 godina nakon mog prvog posjeta Međugorju, ponovno bila u mjestu Njenog mira i molitve na Mladifestu.

Emina"

Fenix-magazin