Svećenik iz Koreje: "Životna promjena u Međugorju"

Za svećenika je zaređen 2009. Kaže kako je najvća njegova životna želja bila postati pjevačem. Studirao je za elektroinženjera, ali njegova velika ljubav bila je glazba, zbog koje je popustio na fakultetu te ističe:
"Četiri sam godine studirao, ali me studiranje nije zanimalo tako da nisam učio, samo sam pjevao i svirao jer je moj cijeli život bila glazba.

Bio sam student sve do trenutka kad sam upoznao glazbu. Prestao sam ići na predavanja na fakultetu. Imao sam tada i jedan nadimak '' tvornica psovki'', jer su sve moje riječi bile ružne, ali mene to nije zanimalo, živio sam u svijetu glazbe. Družio sam se s kvazi glazbenicima''. Prvi put u Međugorje dolazi u rujnu 1998. god. Prva spoznaja o Međugorju bila je u veljači 1998. kad je u njegove ruke dospjela jedna knjiga o tom fenomenu. Fra Peter nastavlja: ''Do tada sam na sv. Misu išao nedjeljom. Ali pošto sam pročitao tu knjigu, otišao sam u crkvu, i od tada sam išao svaki dan na sv. Misu. Ta knjiga je probudila u meni veliku želju za moljenjem krunice, tako da sam molio krunicu svaki dan. Počeo sam živjeti pet glavnih poruka međugorske Gospe. Kad je došla ta knjiga u moje ruke, nalazio sam se u teškom razdoblju života. Bio sam i u depresiji. I moja majka je trpjela gledajući me bezvoljnoga. Da bi mi pomogla, pitala me želim li ići u Međugorje. Došao sam i moj dolazak u Međugorje mnogo je toga promijenio u duhovnoj stvarnosti.

Promjena je bila velika, ali u mom srcu još uvijek je postojala velika želja da budem poznat kao pjevač. Kad sam došao u Međugorje, od prvoga do zadnjeg dana plakao sam, najviše za vrijeme Klanjanja, posebno kad bih čuo zvuk violine''. Vraća se u Koreju i razmišlja o tome je li glazba izbor za cijeli život. Upoznaje jednu osobu, po povratku u Koreju, s kojom je često molio i ta osoba mu je rekla da ima duhovni poziv. Nastavio je i dalje raditi. Duboko u srcu, u trenucima samoće, osjećao je da ga Gospodin zove:''Dae Woo''. Osjećao je strah u tom pozivu jer je mislio, ako ga prihvati, za njega je gotova glazba. Često je plakao pred Gospodinom govoreći mu da mora promijeniti život i zato mu treba pomoć.

Mladi svećenik nam je kazao kako je stupio u Franjevački red: ''Molio sam Gospodina i Gospu govoreći im: ''Isuse i Gospe, ako imam poziv, zvanje, dajte mi pomoć, znak, recite mi jasno da je to moj poziv''. Tada sam molio i otvorio sam Bibliju koja se otvorila na psalam 110 gdje kaže: ''Ti si zauvijek svećenik, po redu Melkisedekovu''. Zatvorio sam Bibliju i osjećao sam da moje srce u tom trenutku propada. Poslije mnogo unutarnje borbe, kad sam sredio sve stvari u svjetovnom životu, 2000. sam pokucao na vrata jednoga franjevačkog samostana, ušao sam i postao franjevac''. Kaže da je za njega Međugorje mjesto velike milosti, posebno mjesto, jer mu je omogućilo promjenu načina života. Prije hodočašća u Međugorje nije ni pomišljao da bi mogao postati svećenik.

Medjugorje.hr