Radovi na izgradnji nove ceste za Međugorje napreduju dogovorenom dinamikom

Međugorje, radovi
Načelnik se u društvu predsjednika MZ Međugorje Dragana Vasilja i sam uvjerio u dinamiku izvođenja radova na cesti koji se djelom financiraju iz sredstava Federalnog ministarstva prometa i veza iz GSM licenci za 2008. i 2009. godinu, a djelom iz općinskog proračuna.

Prema riječima čitlučkog načelnika svi radovi na cesti u dužini od 2.200 metara, koja je u cijelosti probijena do mjesta spajanja sa regionalnom cestom R-424, trebali bi biti završeni u sljedećih mjesec dana.

„Radovi idu dogovorenom dinamikom i nova trasa ceste je već probijena do regionalne ceste R-424. Očekujemo da ćemo u sljedećih mjesec dana asfaltirati tu cestu sa privremenim priključkom kod Lovačkog doma. Radimo privremeni priključak iz razloga što je za ovaj dio ceste napravljen projekt koji na ovom mjestu predviđa gradnju kružnog toka koji neće biti završen u ovoj fazi, nego će Općina Čitluk s ovim projektom aplicirati Županiji za proračun za 2013. godinu" - kazao nam je načelnik Jerkić.

Također, Općina Čitluk na drugom kraju ove ceste, kod pošte i mosta na potoku Lukoć u samom Međugorju radi projekt drugog kružnog toka, tako da će ova nova cesta od Međugorja do Potpolja po završetku izgradnje na svom početku i na kraju imati po jedan kružni tok. Već ranije asfaltirano je prvih 1.350 metara ceste uz koju se u cijeloj dužini planira graditi prostrana šetnica i biciklistička staza.

Načelnik Jerkić i predsjednik MZ Međugorje jučer su također obišli i početak radova na izgradnji kanalizacije za Međugorje. Riječ je o projektu koji se radi u dvije faze. Jedan dio projekta obuhvaća proširenje na samom uređaju za prečišćavanje u Potpolju, dok se drugi dio projekta odnosi na izgradnju prepumpne stanice u Međugorju.

citluk.ba