Radiopostaja ‘Mir Međugorje’ obilježava 20 godina rada

radio postaja mir, obljetnica
Ta radijska kuća s radom je počela 25. 11. 1997. godine u podrumu male kućice, a tadašnja frekvencija 106,3 koja je pokrivala 800 metara Međugorja, bila je rezervirana za petosatni program.

Okosnica programa u početku je bila, te ostala do danas, izravni prijenos molitvenog programa iz crkve sv. Jakova u Međugorju, a uz taj temeljni dio naslanjali su se kasnije sadržaji i emisije vjerskog, kulturnog, informativnog i zabavnog karaktera.

Danas, radiopostaja emitira vlastiti 24-satni program, putem vlastitih odašiljača i satelita ima vjerne slušatelje u cijelom svijetu, dio je organizacije velikih projekata vezanih za Međugorje, uređuje svoju vlastitu web stranicu te snima i izdaje albume.

"Godine su to neznanja, ali želje za radom i učenjem, godine su to amaterizma, ali i prelaska u profesionalizam, godine su to jake želje, ustrajnosti, rada, molitve, uspjeha i ponosa. A sve to ne bismo ostvarili bez potpore naših dragih slušatelja, posebno podupiratelja", poručili su iz te medijske kuće.

U okviru proslave dvadesete obljetnice bit će emitiran i slavljenički radijski program u okviru kojeg će sretni slušatelj moći osvojiti put u Svetu zemlju, Rim ili Lurd.