Primorac o ZDF-ovom prilogu iz Međugorja: Nenavođenje punog imena Bosne i Hercegovine, predstavlja nepoštovanje prema građanima!

Drugi program njemačke televizije (ZDF) emitirao je prilog o Međugorju u kojem je to mjesto geografski smjestio na područje Bosne.

Marijo Primorac, poznati hrvatski iseljenik, potaknut time je uputio prosvjed ZDF- u kojem između ostalog navodi da je izuzetno sretan zbog članka o Međugorju i Gospinom ukazanju, no istovremeno i razočaran zbog nedopustive pogreške koja se potkrala.

Prema Primorčevim riječima nedopustivo je državu koja službeno nosi ime Bosna i Hercegovina, nazivati samo u ovom slučaju Bosna. On smatra da kao hrvatski državljanin podrijetlom iz Bosne i Hercegovine ima puno pravo zahtjevati da se ime države iz koje dolazi navodi točno.

U pismu dalje navodi kako je BiH država sa tri konstitutivna naroda i kako skraćivanje imena države predstavlja nepoštovanje prema građanima te kako se nada da će u buduće ZDF pripaziti na točnosti informacija u svojim člancima o Bosni i Hercegovini.

Fenix

Tagovi: BIH zdf
09.07.2019 u 07:21