Predstava Učiteljice izvedena u Međugorju

učiteljice, Međugorje, predstava
...u Mostaru do posljednjeg mjesta, a sinoćnja izvedba u Međugorju naišla je također na odličan odaziv publike. U dvorani sv. Ivana Pavla II. glumci amateri iz dramske sekcije HKUD Didak iz župe Gradnići ponovno su na fantastičan način uprizorili događanja iz ljeta 1916. godine u predstavi čiji tekst potpisuje profesor dramaturgije Dragan Komadina, a režiju glumac HNK Mostar Robert Pehar.

U predstavi igraju: Andrijana Zubac (Stana), Ana Vučić (Marica - Stanina kći), Ante Bralo (Pero - Stanin sin), Lucija Zubac (Baba Jela - Stanina svekrva), Slavko Pehar (Jozo - Stanin prvi susjed), Ružica Buntić (Luca - Jozina kći), Martina Pehar (Ruža - Jozina kći), Pero Prskalo (Dedo - Stanin svekar), Ivan Zubac (fra Didak Buntić), Jure Zubac (zborovođa) i članice zbora: Marija Prskalo, Ana Zubac, Gabrijela Prskalo, Antonija Pehar, Gabriela Dodig, Petra Prskalo i Marija Pehar.

Odlične izvedbe predstave privukle su veliki broj gledatelje, ali nije izostalo ni zanimanje za gostovanje glumaca iz dramske sekcije HKUD Didak u drugim mjestima. Interes za gostovanje ove predstave tako su već pokazali brojni gradovi u Hercegovini i središnjoj Bosni, a za očekivati je da će ova glumačka postava s predstavom „Učiteljice" gostovati i na kazališnim daskama u Republici Hrvatskoj, ali i inozemstvu.

Galeriju fotografija možete pogledati OVDJE

Citluk.ba