FOTO  Posjeta studenata iz Mostara turističkom kompleksu Herceg Etno selo Međugorje

studenti, FPMOZ, Etno selo Međugorje, Međugorje

Uvažavajući suvremene zahtjeve tržišta rada, visokoškolske institucije prepoznaju važnost uvođenja praktične nastave koja omogućava upoznavanje studenata s načinom obavljanja konkretnih poslovnih aktivnosti i procesa u tvrtkama. Jedan takav izvrstan primjer je i Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti koji svojim studentima na svim studijskim grupama nastoji osigurati što veći broj sati praktične nastave.

Studenti smjera Turizma i zaštita okoliša u okvira kolegija Marketing i menadžment u turizmu te studenti Ekonomskog fakulteta u okviru kolegija Strategije marketinga zajedno sa predmetnim nastavnicima prof.dr.sc. Sanjom Bijakšić i doc.dr.sc. Andrijanom Ostojić Mihić posjetili su turistički kompleks Herceg Etno selo Međugorje. Projekt-menadžer hotelsko turističkog kompleksa Herceg etno selo Međugorje, Branimir Penava, ističe da se kompleks, otvoren krajem 2008, prostire na pet hektara gdje je 50-ak objekata raspoređeno u pet poslovnih cjelina.

Riječ je isključivo o projektu koji ima elemente ugostiteljstva, hotelijerstva i turizma, s elementima etno-sadržaja koje Hercegovina ima u smislu hortikulture, arhitekture te raznovrsnih detalja i sadržaja. Projekt ima značajnu ulogu u turizmu Hercegovine i ponude BiH uopće. Želja nam je i cilj da našim gostima predstavimo Hercegovinu kao mediteransku regiju - rekao je.

Nakon obilaska HERCEG Etno sela, studenti su se sa profesorima uputili u obilazak vinarije HERCEGOVINA PRODUKT na kušanje autohtone sorte Žilavke i Blatine kroz brend ZLATNA DOLINA koja osvaja renomirana priznanja. Tijekom posjete, studentima se obratio i gosp. Miroslav Vitković direktor gastro H.o.R.e.C.a proizvoda "PODRAVKA" za tržište BiH. U planu razvoja tržišta BiH-a svakako je i suradnja sa fakultetima kako bi sami proizvodi i osoblje koje predstavlja struku moglo ponuditi više svojim gostima i ostvariti poslovni rezultat investitoru i to sve sa PODRAVKOM sa srcem - poručio je gosp. Vitković.

Na kraju obilaska, gosp. Penava je rekao: Poručujem Vama studenti da se prije svega probudite i budete aktivni. Dragi studenti ne gledajte sve kroz novac, uđite prvo na mala vrata pa onda napredujte. Ulažite u svoje znanje jer se ono uvijek na kraju isplati. Na koncu, izražavam optimizam prema budućoj suradnji sa fakultetima i studentima na kreiranju ponude i relaizacije turističkih paketa koje možemo i trebamo napraviti za našu destinaciju HERCEGOVINU koja postaje prepoznatljiva na mapi turističkih agencija .