Polaznici škole Helen Doron English Međugorje u akciji pošumljavanja

02.10.2018
1/4

Kako je planeta Zemlja jedini zajednički dom koji dijelimo, polaznici škole Helen Doron English Međugorje...

...odlučili su joj pokloniti ono što joj najviše treba, biljke, zelenilo i dodir dječje ruke, s ciljem očuvanja prirode za sve buduće generacije. Stoga su odlučili, zajedno sa svojim roditeljima i učiteljima, provesti jedan dan u prirodi, gdje su uz savjete profesionalnog osoblja imali priliku naučiti kako doprinijeti očuvanju planete Zemlje.

Akcija pošumljavanja je organizirana u parku Sivrići, gdje je posađeno ukupno 50 sadnica biljke abelija.

"Osim zabave, cilj ovakvih akcija jeste naučiti djecu što znači biti odgovoran član zajednice u kojoj žive, te im pokazati da svi zajedno možemo utjecati na pozitivne promjene u društvu. Mi u našoj školi insistiramo na tome da djeca u procesu učenja engleskog jezika, usvajaju i važne životne lekcije, kako bi postali što bolji stanovnici naše planete Zemlje," izjavila je predstavnica Helen Doron English, Harisa Haznadar Vladić.

Škola Helen Doron English u Bosni i Hercegovini s radom je počela 2011. godine i od tada do danas kroz školu je prošlo više od 3000 djece.

"Ono što ovu metodu čini jedinstvenom jeste učenje engleskog jezika kroz igru koja stvara prirodno okruženje, koje oponaša prirodni proces učenja maternjeg jezika. To omogućava djeci i mlađeg uzrasta da nauče engleski jezik," dodala je Haznadar Vladić.

Svakom učeniku koji je dao svoj doprinos u sadnji biljaka, dodijeljen je i certifikat kao simbolična zahvalnica za trag koji su ostavili budućim naraštajima.

 

Tagovi: Međugorje

loading...