Plodovi Međugorja itekako su vidljivi i to nitko ne može osporiti.

Međugorje, hodočasnici, Međugorje, obljetnica, misa, Velika Gospa, Međugorje, Međugorje
...ad je šestero djece posvjedočilo kako su razgovarali s Gospom - Kraljicom Mira. Znanstvena istraživanja koja su obavljali Francuzi, Talijani i Austrijanci dala su rezultate koji govore u prilog vidiocima. Ni gotovo tri i pol desetljeća nakon prvih svjedočenja vidjelaca o ukazanju Blažene Djevice Marije, privlačnost hodočasnika međugorskoj župi ne jenjava, a u Međugorje dolaze iz više od 110 zemalja svijeta.

Plodovi Međugorja su veliki. Oni se prosuđuju po čudesnim ozdravljenjima, obraćenju, potpunoj ispovijedi... Unatoč velikoj vrućini međugorska župa sasvim mirno čeka konačnu odluku Vatikana. I u srpnju u Međugorju ima ljudi, ali ne i gužve. Pristižu autobusi, drugi odlaze. Od samog početka Crkva prati sve što se događa ovdje. Nekim sličnim događajima bilo je potrebno i 300 godina da bi ih Crkva priznala. Koliko će na to čekati Međugorje? Plodovi Međugorja itekako su vidljivi i to nitko ne može osporiti.
A iz godine u godinu milijuni su, sa svih strana svijeta, ovdje iznova pronašli svoju vjeru i obraćenje; brojni su crkveni velikodostojnici tu posvjedočili kako je Međugorje najveća ispovjedaonica na svijetu.

Marijan Sivrić / Večernji List