Pješačili 560 kilometara do Međugorja

Na dugo i pomno planirano hodočašće osmero ih je pošlo iz Kamnika, prvu dionicu su prošli svi skupa pješice, da bi njih šestero put nastavilo automobilom, a dvojica - Miha Hribovšek i Vido Kregar - propješačili su put od 560 kilometara za 14 dana.

Po dolasku u Međugorje pomolili su se pred Gospinim kipom ispred crkve sv. Jakova, a potom su u crkvi zahvalili Bogu i Gospi za pređeni put i dobivene milosti na putu do Međugorja. Dvojici pješaka - hodočasnika ovo je prvi dolazak u Međugorje, no za ovo mjesto i ukazanja Kraljice mira čuli su od svoje rodbine i prijatelja prije mnogo godina.

Posvjedočili su nam kako su se ljudi koje su sretali na putu čudili njihovoj odluci da u Međugorje hodočaste pješice. No ipak su imali razumijevanja za njih, kako oni u prometu, tako oni koji su im nudili okrjepu: hranu, piće i prenoćište. Svakodnevno su prelazili oko 40 kilometara - po lijepu vremenu ali i po kiši i snijegu. Nakon dolaska u župu Međugorje hodočasnici su molili krunicu na Brdu ukazanja, a sutradan su s većom skupinom lovenskim hodočasnika molili Križni put na Križevcu te sudjelovali na večernjem molitvenom programu u župnoj crkvi. S hodočasnicima je cijelo vrijeme putovanja, na početku i sam kao pješak, a poslije kao pratnja, bio česti međugorski hodočasnik Boštjan Krajnc.

"Hodočastili smo u mnoga hodočasnička mjesta u Sloveniji, išli smo pješice u Rim i Compostelu, no ovo je hodočašće za nas bilo iskustvo kakvo dosad nismo doživjeli", rekli su nam na kraju susreta. Na pitanje hoće li ponovno u Međugorje, odgovorili su kako će to biti uskoro, vjerojatno za 30. obljetnicu ukazanja.

Medjugorje.hr