Papa u Vatikan pozvao vidioce iz Međugorja

Međugorje, Gospa, Međugorje, Gospa
Ni visoke temperature ne odvraćaju ljude iz cijeloga svijeta da se upute na za njih sveto mjesto - brdo ukazanja u Međugorju. I  poljska obitelj, koja odmor provodi na hrvatskoj obali, došla je na jedan dan u posjet.

- Ako smo ovdje, onda vjerujemo u to. Teško je reći u što doista vjerujemo, ali ako smo ovdje mislim da vjerujemo. Htjeli smo ovo vidjeti, pomoliti se, mislim da ipak ima nešto u ovom mjestu - rekla je Karina Leksi, turistkinja iz Poljske.

Je li se prije 29 godina djeci ovdje uistinu ukazala Gospa trebala bi utvrditi Vatikanska komisija. Papa je prije šest dana objavio da vidioce poziva u Vatikan čim završi odmor u Castelgandolfu. Tamo će odgovarati na pitanja Povjerenstva i predati im Gospine tajne.

Konačan sud Crkve o ukazanju Gospe Međugorske - bit će donesen temeljem brojnih teoloških ekspertiza. Nakon gotovo tri desetljeća prijepora i sumnji, osnivanje vatikanskog povjerenstva bio je najvažniji iskorak. On je označio suglasje crkvenih stavova naspram međugorskog čuda.

- Međugorje je čini se i previše važno za Crkvu da bi ga ona zaobišla - kaže fra Tomislav Pervan za Novu TV.

Ove godine veliki porast posjete Međugorju


Unatoč tome što službeni Vatikan još uvijek nije donio svoju odluku, u Međugorje svake godine stiže sve više i više ljudi. Posebno je velik porast baš ove godine.

A svi oni vjeruju u svetost ovog mjesta.- Vatikan će odlučiti, jer je i Ivan Pavao Drugi rekao da je Međugorje nasljednik Fatime i sad je ovo birokratska stvar jer Crkva to mora riješiti  - kaže jedna od mnogobrojnih vjernica.

Koliko uistinu stiže ljudi u Međugorje, teško je procijeniti. Samo u lipnju ove godine podijeljeno je 182 tisuće i 500 hostija što je za 23 tisuće više nego lani. Očekuje se da bi i ove godine kroz Međugorje moglo proći barem milijun ljudi. Upravo oni međugorskom čudu daju pečat jednog od glavnih svjetovnih i teoloških misterija prošloga stoljeća, prenosi Nova TV.

Foto: CROPIX