Nema sanacije, nema ni vožnje: Mještani Međugorja i Bijakovića najavljuju blokadu autoceste

autocesta, međugorja, Međugorje, blokada
...točnije od čvora Međugorje, nije dobila niti centimetar novog asfalta, iako je bila prioritetna za sanaciju. Rekonstrukciju cijele dionice pobjedonosno je u rujnu prošle godine najavljivao još uvijek aktualni direktor Autocesta FBiH Ensad Karić, prilikom otvorenja poddionice Zvirovići - Kravica.

Tom prigodom Karić je naglasio kako je postignuta ušteda od 7 milijuna maraka prilikom izgradnje hercegovačkog dijela autoceste, a da će razlika biti uložena u sanaciju pristupnih cesta.

Na stotine autobusa koji dolaze ili će tek doći autocestom do Međugorja moraju proći 3,5 km dugu dionicu punu rupa, a koja je na jednom mjestu presječena prilikom izgradnje lokalnog vodovoda i skoro da je neuvjetna za vožnju.

Logično bi bilo da je 7 mjeseci nakon otvaranja autoceste napravljen kvalitetan pristup do Međugorja po kojemu je čvor u Zvirovićima i dobio ime, a ne da hodočasnici koji prelaze tisuće kilometara do Međugorja izlaskom s autoceste dočeka kozji put kakav je ovaj.

Sanacija tek krajem godine?

Iako smo od nadležnih u poduzeću Autoceste FBiH pokušali dobiti odgovor na pitanje kad bi radovi na ovoj dionici mogli započeti, od 31. ožujka kad smo poslali upit do danas nismo dobili nikakav odgovor.

Neslužbeno doznajemo kako od rekonstrukcije za sada neće biti ništa, vjerojatno do kraja godine! Nezadovoljni ovakvim razvojem događaja mještani Međugorja i Bijakovića u sljedećim danima najavljuju blokade autoceste jer im nije shvatljivo da ova dionica nije bila prioritet, a već je ranije postojao dogovor da se sanacija ceste uredi do početka sezone.

„Ljudi plaćaju vožnju autocestom i njome dolaze do Međugorja, a što ih dočeka? Makadam! Ovo je sramota. Mi ćemo blokirati autocestu, jer dok se ne uredi pristup ona nema nikakvog smisla - kaže nam jedan ogorčeni stanovnik Međugorja.

Hoće li doći do bilo kakvog pomaka po ovom pitanju u skoro vrijeme ostaje vidjeti, ali sudeći po stanju na terenu - teško.
Fotografije trenutnog stanja ceste od Zvirovića do Međugorja možete vidjeti OVDJE

Brotnjo.info