Nakon 10 godina Mary TV dobila dopuštenje za rad u Međugorju

Medjugorje
...Vlada Federacije BiH nakon više mjeseci dala je dopuštenje da nevladina organizacija Mary TV, iz SAD-a, osnuje predstavništvo u Međugorju, piše Večernji list. Iz statuta dokumentacije, kao i ostale dokumentacije, proizlazi, stoji u zaključku Vlade Federacije BiH, "da se radi o stranoj nevladinoj organizaciji koja je osnovana radi rada na humanitarnoj pomoći za ljude u potrebi u BiH, i promoviranja Međugorja videom i fotografijom diljem svijeta". Organizacija Mary TV, kako su napisali i svom zahtjevu za dopuštenje rada, spajat će projekte s državnim institucijama i sličnim organizacijama koje imaju iste ciljeve kako bi postigli humanitarnu svrhu. Udruženje posjeduje račun i na svaki način raspolaže imovinom s ciljem postizanja humanitarnih ciljeva.

"S obzirom da navedene djelatnosti spomenute organizacije nisu u suprotnosti s Ustavom, zakonom i međunarodnim ugovorima, nema pravnih prepreka za donošenje ove odluke u predloženom tekstu", stoji u zaključku Vlade Federacije BiH. Na službenim stranicama ove američke nevladine organizacije piše kako je Mary TV osnovana radi stavljanja u službi Gospe i da preko suvremenih komunikacijskih tehnologija žele prezentirati sva događanja u Međugorju. Na tisuće vjernih gledatelja svaki dan prate što se događa u Međugorju, a na svim strateškim točkama Mary TV ima live streaming, prijenos uživo na internetu. Spomenimo da je 2005. župni ured u Međugorju osporio rad Mary TV, piše Večernji list.

U službenom odgovoru koji je tada potpisao fra Marko Radoš pisalo je kako im "brojni hodočasnici postavljaju pitanja o građevinskom i medijskom projektu Mary TV koji u Međugorju poduzimaju organizacije Children of Medjugorje i Sveti Maximilien Kolbe, odnosno Denis Nolan i Sr. Emmanuel Maillard. Župni ured i informativni centar Mir Međugorje čine sve što je u njihovim mogućnostima kako bi širili Gospinu poruku diljem svijeta, ali u vezi s ovim televizijskim projektom, Župni ured izjavljuje da još nije vrijeme za takav korak, da nije uključen ni u kakav projekt stvaranja televizijske postaje u Međugorju, da ne posjeduje ni administrativnu dozvolu, ni ljudska ili materijalna sredstava za otvaranje takvog medija u Međugorju, te da nije dao suglasnost Denisu Nolanu i Sr. Emmanuel Maillard za gradnju objekta kojemu je u cilju otvaranje satelitske TV postaje pod nazivom Mary TV, kako ne podržava skupljanje financijskih sredstava na tu nakanu niti sudjeluje u tome na bilo koji način".