Moto-hodočašće: Blagoslov motora i motorista 14. svibnja

moto hodočašće, Međugorje, fra Marinko Šakota, Međugorje, moto hodočašće
Kako smo doznali od organizatora za prvi dan hodočašća predviđeno je okupljanje motorista u kampu na Tromeđi, dok je programom moto-hodočašća za 14. svibnja predviđeno hodočašće na Brdo ukazanja, ručak u kampu na Tromeđi, defile, sv. Misa i blagoslov motora, kao i zabavni program u večernjim satima nakon što se motoristi ponovno okupe u kampu.

Polazak motorista iz kampa na Brdo ukazanja najavljen je za 12 sati, a ručak i druženje u kampu za 14,30 sati. Nakon ručka uslijedit će defile sudionika moto-hodočašća čije će odredište biti crkva sv. Jakova u Međugorju gdje će bit slavljena sv. Misa i upriličen tradicionalni blagoslov motora i njihovih vozača.

Kao i ranijih godina organizatori moto-hodočašća pobrinuli su se i za zabavni program pa će tako u kampu na Tromeđi ove godine nastupiti rock sastav Opća Opasnost. Ulaz na koncert će biti slobodan, a za posljednji dan moto-hodočašća predviđeni su jutarnja kava i povratak domovima sudionika moto-hodočašća koji su ranijih godina u Međugorje dolazili iz svih krajeva BiH i Hrvatske, ali i iz Slovenije, Srbije, Austrije, Njemačke i brojnih drugih europskih zemalja.

Citluk.ba