'Mladifest' u Međugorju okupio tisuće mladih iz cijeloga svijeta

mladifest

... okupio više desetaka tisuća vjernika koji će u ovome svetištu provesti sljedećih pet dana u molitvi i pobožnostima. Tradicionalni molitveni susret ove godine se održava pod motom "Da ljubav vaša sve više raste", a na njemu sudjeluju mladi iz cijeloga svijeta - BiH, Hrvatske, Italije, Poljske, Češke, Slovačke, Brazila, Ukrajine, Švicarske, SAD-a ...

Susret predstavlja duhovni odmor za mlade koji će u to vrijeme sudjelovati u molitvi, svjedočanstvima, procesijama, pjesmama, klanjanju, krunicama, misama i koncertima. Svi programi u organizaciji Mladifesta prevode se simultano preko radijskih prijamnika na 20-ak jezika. Program se najčešće vodi na hrvatskom jeziku (simultano se prevodi preko zvučnika), a tijekom misnih slavlja koristi se i latinski jezik.

Molitveni susret mladih pokrenuo je pokojni fra Slavko Barbarić 1990., želeći da to bude vrelo na kojem će se mladi obnavljati, osvježavati svoj duh, pročišćavati svoje poglede i nadahnjivati se za nove korake. Svake godine broj sudionika se povećavao te je brojem prerastao sva druga međugorska okupljanja. Mladifest će završiti u nedjelju, 6. kolovoza, u 5 sati, svetom misom na Križevcu.

FENA