Međugorje u pripravi za 31. obljetnicu Gospinih ukazanja

U petak 15. lipnja 2012. počela je Devetnica. Svaki dan u 16 sati moli se Krunica na Brdu ukazanja - Podbrdu. Večernji molitveno - liturgijski program počinje u 18 sati molitvom Krunice i nastavlja se sv. Misom u 19 sati.

Ured informacija u tjednu prije godišnjice bilježi skupine hodočasnika iz: Njemačke, SAD-a, Italije, Ukrajine, Češke, Slovačke, Španjolske, Irske, Venezuele, Šri Lanke, Poljske, Singapura, Portugala i Libanona.

Svatko od ovih hodočasnika ima svoju povijest vezanu uz Međugorje. Kao ogledna stvarnost povijesti milosti može nam poslužiti i životna priča svećenika Olivera Devine, koji je ovih dana došao sa skupinom iz Irske. Prvi put u Međugorje dolazi 1985. A on, između ostaloga, kaže: ''Ovdje dobivam novu snagu, novu vjeru. Osjećam da je Međugorje utjecalo na moj svećenički poziv. Kad me ljudi pitaju zašto sam odlučio postati svećenik kažem im da je to bilo zbog mog dolaska u Međugorje i onoga što sam osjetio ovdje''. Novinari radiopostaje Mir Međugorje u mnoštvu su susreli i skupinu od 24 atletičara iz Bergama koji su trčali štafetu do Međugorja. Svaka osoba je trčala 50 minuta, a pratila su ih četiri kampera. Kad su krenuli iz Bergama s upaljenom vatrom, svi su trčali prvi kilometar, i tako zadnji kilometar do Međugorja. ''Kad smo ušli u Međugorje završila je ta sportska avantura, sad smo se upustili u duhovnu'' - kazao je jedan od sudionika, Marco Previtali iz Bergama kojemu je ovo prvi posjet Međugorju.

Medjugorje.hr