Međugorje: Slavljena Misa na blagdan Uzvišenja križa Kistova

križevac
Brdo Šipovac od podizanja zavjetnog križa dobilo je naziv Križevac i do Ukazanja bilo je posjećivano uglavnom od strane župljana župe Međugorje. Nakon Gospina ukazanja ovo mjesto molitve župljana i vjernika iz okolnih župa postalo je mjesto molitve hodočasnika iz cijeloga svijeta, a najveći broj vjernika kod zavjetnog križa okupi se na blagdan Uzvišenje križa Kristova.

Na današnji blagdan koncelebriranu svečanu Misu predvodio je fra Franjo Dušaj koji je križ na Križevcu nazvao „Božjim gromobranom". Svečanom misnom slavlju nazočio je veliki broj vjernika, a svi oni koji nisu mogli biti na Križevcu i uspeti se uskom stazom urezanom u hercegovački kamen do vrha brda i zavjetnog križa mogli su pratiti misno slavlje putem valova Radiopostaje Mir Međugorje u izravnom prijenosu.

Današnji uspon velikog broja hodočasnika iz svih krajeva svijeta na Križevac osiguravali su pripadnici HGSS Čitluk-Međugorje. Također, važno je napomenuti kako je u povodu osamdesete obljetnice izgradnje križa na Križevcu sinoć u Međugorju premijerno izvedena predstava „Kako se gradio Križevac".


Citluk.ba