Međugorje se gradi po mjeri stanovnika i hodočasnika

međugorje

... infrastrukturnih i komunalnih problema - rekonstrukcije raskrižja na poznatom međugorskom mostu, koje je godinama bilo usko grlo za dolazak hodočasnika u ovo svjetski poznato mjesto molitve, zatim sređivanja parkova, postavljanja nogostupa, rasvjete...

Rekonstrukcija raskrižja na križanju pravca Tromeđa, krak za Čitluk, krak Crkva, koji čini istodobno i obilaznicu, u punom je jeku, piše Večernji list BiH.

Kružni tok

Načelnik općine Čitluk Marin Radišić i direktor tvrtke KTM Brina d.o.o. Posušje Tomislav Marić prije nekoliko mjeseci potpisali su ugovor o izvođenju radova na ovom raskrižju. Cijena radova koji su predmet spomenutog ugovora iznosi oko 500 tisuća KM. Radovi se odvijaju u fazama.

Sama dinamika izvođenja radova izgradnje ovog kružnog toka, čija će izgradnja u velikoj mjeri doprinijeti povećanju sigurnosti odvijanja prometa i smanjenju gužvi, ovisit će o prometnom opterećenju raskrižja te vremenskim uvjetima za vrijeme izvođenja radova.

Ugovor između Općine Čitluk i tvrtke KTM Brina d.o.o. Posušje sklopljen je na temelju rezultata provedenog otvorenog postupka javne nabave. Izgradnja kružnog toka na Tromeđi bila je pun pogodak s aspekta samog prometnog odvijanja. Kružni tok je učinio da se promet na spoju dva vrlo važna i frekventna prometna pravca učinio izuzetno učinkovitim i sigurnijim za sve sudionike u prometu. Međugorje uskoro dobiva i novi park. U tijeku su radovi na realizaciji projekta "Park Sivrići".

Uskoro se planira, uz sugestiju žitelja, i realizacija te uređenje druge javne površine, a to je idejno rješenje uređenja starog igrališta u Sivrića. Realizacija ovih projekata zasigurno će doprinijeti ljepšem izgledu Međugorja, a ovo je još jedan korak prema ostvarenju ideje da župa Međugorje bude jedno od najljepših i najuređenijih mjesta u Hercegovini.

Uskoro su u planu realizacije te uređenje i drugih javnih površina u ovoj župi. Načelnik općine Čitluk Marin Radišić i Rajko Ćutuk, direktor poduzeća za izgradnju i rekonstrukciju cesta Putovi d.o.o. Grude, potpisali su ugovor o izvođenju radova na izgradnji nogostupa u Mjesnoj zajednici Bijakovići. Radi se o izgradnji nogostupa u Ulici Ante Starčevića - put prema Šurmancima, zatim u Ulici kralja Tomislava prema Majčinom selu, proširenje nogostupa kraj Osnovne škole i sanacija nogostupa u Ulici fra Slavka Barbarića koji ide prema Podbrdu.

To je pokrenulo Vijeće MZ-a Bijakovići.

100 tisuća

Cijena radova ovog ugovora je oko 100 tisuća KM. Planirano je ovih dana da započnu i aktivnosti vezane uz postavljanje rasvjete u ulici koja gravitira Sportskom centru na Krstinama.