Međugorje: Prvi put je umjesto Gospe govorio mali Isus

Prvi put u tridesetjednoipolgodišnjoj povijesti međugorskog fenomena, u utorak je, na sam Božić, poruku jednoj od vidjelica uputio Isus, a ne Gospa koja se do sada uvijek obraćala vidjelicama, izvijestilo je medjugorje.hr.

"Gospa je došla sa malim Isusom u naručju i nije dala poruku, ali je mali Isus progovorio i rekao: 'Ja sam vaš mir, živite moje zapovijedi'. Znakom križa Gospa i mali Isus zajedno su nas blagoslovili", rekla je vidjelica Marija Pavlović Lunetti.

Službena Crkva u Mostaru, kao i župni ured u Međugorju, bili su bez komentara na ovu posljednju pojavu te su upućivali na samu vidjelicu Mariju. Njoj se Gospa, prema osobnom kazivanju, nakon prvotnih svakodnevnih ukazanja od početka fenomena 25. lipnja 1981. godine, u posljednjih 25 godina ukazuje ukazuje svakog 25. u mjesecu.

Još jedan od vidjelica, Jakov Čolo, također je imao ukazanje na ovaj Božić, no njemu je poruku, po osobnim tvrdnjama uputila Gospa.

Od 2010. godine ukazivanja Gospe istražuje posebno Međunarodno povjerenstvo za propitivanje međugorskog fenomena kojega je utemeljio papa Benedikt XVI.

Na čelu ovoga 17-članog povjerenstva je kardinal Camillo Ruini, a prema medijskim navodima svoje nalaze bi trebali do sredine sljedeće godine predati Kongregaciji za nauk vjere koje bi trebalo izraditi izjavu i proslijediti je Svetome Ocu na odobrenje.

Međugorski fenomen započeo je 25. lipnja 1981. godine od kada, tada šestero male djece, tvrdi da im se ukazuje Gospa koja se zbog svojih poruka naziva Kraljicom mira.