Međugorje: Provalili u zlatarnicu, ukrali sefove s pola milijuna maraka u nakitu i pobjegli u ukradenom autu policajca

28.04.2016

“Molim vas napišite da nudim nagradu od 10 tisuća maraka policajcima kao stimulans da ih uhvate, ali i svima ...

... ostalima za bilo kakvu informaciju koja bi mogla dovesti do otkrivanja kradljivaca”, zamolio je jučer novinare Dnevnog lista Mladen Ćorić, vlasnik međugorske zlatarne "Matej" koji se prošlog vikenda našao na meti lopova koji su mu obili radnju i ukrali nakit vrijedan pola milijuna maraka.

Ukrali vozilo

Sudeći prema onome što nam je ispričao, kradljivci su se očito dobro pripremili za upad u njegovu zlatarnicu.

Najprije su u mostarskom naselju Ortiješ ukrali jedan Golf, a potom su se u tom autu pod okriljem noći sa subote na nedjelju dovezli pred njegovu zlatarnicu koja se nalazi u blizini kružnog toka u Međugorju da bi udarajući čekićima i pajserima provalili unutra.

Oko tri sata i sedamnaest minuta iza ponoći snimljeni su pred radnjom, a nakon što su upali unutra, van su iznijeli sefove u kojima se nalazilo pola milijuna maraka u nakitu, te ih natovarili u Golf i odvezli se u noć.

"Bila su trojica-četvorica, vidi se na snimkama objekta pored moga, kako sam čuo, ovo vozilo s kojim su se doveli u vlasništvu je jednog graničnog policajca. Ukrali su ga u Ortiješu.

Ušli su u radnju pomoću pajsera i čekića. Ono što je najzanimljivije, jedan od tih što je ušao u radnju, on je visok oko metar i devedeset, šepa na jednu nogu, to se vidi na snimkama", ispričao nam je vlasnik radnje, koji kaže kako su se lopovi usmjerili samo na sefove.

Iz MUP-a šute

"Nisu mi čak niti novce uzimali, bilo je tu nekog novaca sa strane, već su samo sefove uzeli, u njima mi je bilo sve", kaže on i dodaje kako je čuo da su lopovi kasnije sefove otvarali negdje u Blizancima.

"Tamo su sefove otvorili i uzeli sve", zaključio je Ćorić koji se još nada da bi mu policajci mogli vratiti ukradeno.

Iz MUP-a HNŽ-a se o ovoj, jednoj od najvećih krađa u Hercegovini u posljednje vrijeme, uopće nisu oglašavali, a tek neslužbeno smo mogli doznati da su se u istragu uključili i istražitelji SIPA-e, koji zajedno s lokalnim inspektorima pokušavaju rasvijetliti tko stoji iza ovog drskog provalničkog pothvata u Međugorju. Navodno još tragaju za ukradenim vozilom policajca, koje, kako je jučer novinarima rekao vlasnik radnje, još nije nađeno.

loading...