FOTO  Međugorje: Pomoć u radu Udruge fra Slavko Barbarić se nastavlja

Međugorje
...predstavnicima javnih institucija i gospodarstvenicima nazočio je danas radnom ručku zahvale koju su organizirali iz Udruge „fra Slavko Barbarić" Međugorje.

Vodstvo Udruge „fra Slavko Barbarić" zahvalili su se svima koji su sudjelovali na nedavno održanoj donatorskoj večeri za Udrugu i njene štićenike.

Donatorska večer s aukcijom slika održana je u okviru programa znanstveno-stručnog skupa s međunarodnim sudjelovanjem „Rješenje hrvatskog pitanja za europsku BiH" u Neumu. Donatorska večer održana je u organizaciji Ureda hrvatskoga člana Predsjedništva BiH i predsjednika HDZ-a BiH dr. Dragana Čovića.

Danas su podjeljene zahvalnice i uručene umjetnine svima koji su kupovinom jedne od njih, nesebično pomogli nastavku rada humanitarne Udruge „fra Slavko Barbarić".

Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović u svome obraćanju se zahvalio svima koji su sudjelovali i pomogli ovu akciju te kupili jednu od umjetnina i na ovaj način nastavili pomagati rad Udruge.

„Meni je drago da smo ponovno zajedno sa fra Karlom, ovako jednu plemenitu ideju koju je fra Slavko davno pokrenuo, možemo i dalje oživljavati, jedno veliko hvala svima vama koji ste danas došli ovdje i koji ste zadnjih par mjeseci bili na istom projektu, jednako kao i prije godinu dana", kazao je dr. Čović.

„Mislim da je projekat kao takav zaživio i da se s radošću možemo staviti u planove u naredne godine u ovom sazivu ili u nekom drugom, već kako budemo organizirali naše gospodarstvenike i sve one koji budu osjećali ove mlade ljude vezati za taj projekat", dodao je predsjednik Čović.

„Uvjeren sam kako ćemo mi naći načina da i naredne godine održimo konferenciju koja će slati neke slične poruke, puno toga što trebamo uraditi je još ispred nas i mnoge stvari koliko god željeli neće ići brzo jer ovdje u ovom istom društvu žive i drugi koji imaju drugačiji pogled na budućnost Bosne i Hercegovine. Na nama je da pokažemo da smo ispravni, da možemo svakoga pogledati u oči i uspravno stajati a našoj mladosti i na ovakav način pomagati. Zbog toga smo sretni što smo bili dio projekta Udruge fra Slavka Barbarića i vama fra Karlo jedno veliko hvala što zajedno s nama ohrabrujete ove ideje i nastavite samo tako" poručio je hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović.

Predsjednik Udruge fra Karlo Lovrić, uručio je slike i zahvalnice svima koji su kupnjom jedne od umjetnina pomogli rad Udruge. Posebnu zahvalu je uputio dr. Čoviću i svima koji imaju osjećaja za socijalno ugrožene, za one koji su u nevolji, za nadarene a siromašne studente.

Radni ručak zahvale koji su organizirali iz Udruge fra Slavko Barbarić održan je u Restaurant & Wine Bar Regina Međugorje.