Međugorje pod bijelim snježnim pokrivačem

11.12.2012

Jutros nas je obradovao prvi ovosezonski snijeg! Iako temperatura nije bila puno ispod nule, kako je to bilo proteklih dana, bijeli snježni pokrivač...

...dao je jednu posebnu i lijepu sliku ovome mjestu mir i molitve. Kao da je ovo vrijeme Došašća još blagoslovljenije i ljepše.

Jutros nas je obradovao prvi ovosezonski snijeg! Iako temperatura nije bila puno ispod nule, kako je to bilo proteklih dana, bijeli snježni pokrivač dao je jednu posebnu i lijepu sliku ovome mjestu mir i molitve. Kao da je ovo vrijeme Došašća još blagoslovljenije i ljepše.

Od snijega bijeli se brdo Križevac i Podbrdo, krovovi kuća, te župna crkva sv. Jakova... Od ranoga jutra trebalo je uzeti lopatu i čistiti snijeg. Za sada je stanje uredno i ceste su prohodno. A kako ćete vidjeti u našoj foto-galeriji, unatoč iznenadnom snijeg, članovi zajednice Cenacolo na prostoru ispred crkve sv. Jakova pripremaju sve za Žive jaslice, čisti se snijeg i gradi ''mali'' Betlehem...

Po koji hodočasnik toplo obučen, tiho u miru i bjelini izgovara svoju molitvu kod kipa Uskrslog, na prostoru ispred vanjskog oltara, u crkvi.

tekst i foto: radio-medjugorje.com

Tagovi: Međugorje snijeg

loading...