Međugorje: Obljetnica rada fonda "Fra Slavko Barbarić"

Međugorje
Na svečanosti dodjele stipendija fra Ivan Sesar govorio je o aktivnostima Fonda, dok je svoja zapažanja o liku i djelu fra Slavka Barbarića podijelio fra Svetozar Kraljević. Nazočnima se obratio i rektor Sveučilišta u Mostaru Vlado Majstorović koji je, čestitavši na obljetnici fonda i dobitnicima stipendija, naglasio važnost obrazovanja.

Na natječaj za stipendije i potpore u ovoj se akademskoj godini prijavilo 438 studenata, od kojih je 390 ispunilo uvijete natječaja.

S obzirom na ograničena sredstva Skupština i Udruga su odlučili da stipendije dobivaju studenti koji su slabijeg imovnog stanja i postižu zapažen uspjeh u studiranju.

Stipendije su odobravane prema odvojenim rang listama i to 59 stipendija za nadarene studente s prosjekom ocjena 4,5 i više i 78 potpora za studente lošijega imovnog stanja s prosjekom ocjena 3,0 i više.

Inače fond "Fra Slavko Barbarić" Međugorje osnovan je 1991. pod nazivom "Prijatelji talenata", s nakanom materijalne i duhovne potpore talentiranim i materijalno ugroženim studentima. Nakon smrti tvorca ideje, utemeljitelja i predsjednika Fonda fra Slavka Barbarića Fond nosi ime njemu u čast.

Fena