Međugorje: Na Brdu ukazanju sam zamolio Gospu da mi pokaže znak, pogledao sam u nebo i vidio sam ga!

brdo ukazanja
Svoje iskustvo o Međugorju želio je podijeliti s čitateljima Glasnika mira.

Obavljao sam razne službe na župama u Americi. Do prije četiri godine bio sam direktor Radio Marije. I dalje radim na radiju, vodim emisije. Jedan sam od propovjednika o marijanskim temama i savjetnik za bračne parove, govori ovaj svećenik.

Na pitanje koji su danas najveći problemi s kojima se suočavaju obitelji u SAD-u i na koji im način pomaže Crkva, odgovara:

Problemi s kojima se susreću obitelji u SAD-u su konzumerizam i materijalizam. Sve je to stavilo obitelj u drugi plan. Trenutačno je možda najveći problem zakonsko priznanje pobačaja.

Svećenik Zapata dugo je bio direktor Radio Marije u SAD-u. U svojim propovijedima često je govorio o Mariji.

Moja ljubav prema Gospi jako je velika. Uvijek sam shvaćao da Gospodin čini svoja djela s majčinskim srcem. Odavno sam imao želju doći u Međugorje za koje sam čuo od svojih kolega svećenika. A onda sam zamolio Gospodina da mi usliši molitvu i da me pošalje u Međugorje kada bude najpotrebnije. On je to i učinio, govori ovaj svećenik koji je u Međugorju doživio blizak odnos s Gospom, prenosi Medjugorje-info.com.

Često razgovaram s njom u svojoj sobi. Smiješi se i sretna je kad radim dobre stvari. Kad sam došao u Međugorje, otišao sam na Brdo ukazanja. Rekao sam Gospi: "Majko, ti si ovamo došla zaštititi me. Pokaži nam kako nas štitiš". U tišini i meditaciji zamolio sam je da mi pokaže znak. U tom trenutku pogledao sam u nebo i vidio zrake koje dolaze prema meni. Iza tih zraka na nebu se oblikovao Gospin plašt pokrivajući cijelo ovo područje.

U središtu svega bilo je Gospino tijelo. To je bila tako snažna slika da sam od radosti zaplakao. Bio je to znak da nas Gospodin štiti preko Marije. Vidim i osjećam to ovdje u Međugorju. Kada se vratim u SAD, svojim ću župljanima poručiti da svakako posjete Međugorje. Svojim župljanima i slušateljima Radio Marije reći ću da je Bog ovdje, da Marija svojim plaštem prekriva i štiti ovo mjesto. Kada sam došao u Međugorje, na stopalima sam imao dvije rane i one su mi stvarale probleme pri hodanju. Teško sam se uspinjao na Brdo ukazanja i na Križevac jer su rane postajale tvrđe i dublje.

Ali, hvala Bogu, danas, dan prije moga povratka u SAD, rane su posve zacijelile. Bog je ponovno učinio čudo. Želio bih zahvaliti Gospodinu što mi je u Međugorju dao ne samo duhovno nego i tjelesno iskustvo. On je jedini koji može sve i u svemu. A njegova je majka Marija kompas koji nas vodi prema Njemu, ispričao je svećenik Zapata.