Međugorje: Lovci pronašli golu Poljakinju s ozljedama po cijelom tijelu

spasavanje

Poljakinja je pod nejasnim okolnostima odlutala u međugorska bespuća, pustoš popriličnu obraslu dračom i grmljem i gdje su je sasvim slučajno otkrili lovci. Kako se doznaje, prizor koji su zatekli prilično ih je uznemirio, jer je žena na koju su nabasali bila gola i po cijelom tijelu izgrebana, piše Dnevni avaz.

Odmah su pozvali policiju u Čitluku, koja je alarmirala pripadnike GSS-a u BiH, čiji su se čitlučki spasitelji brzo organizirali i započeli akciju. Sedam spasitelja s dva vozila se zaputilo put Vionice, gdje je žena locirana. Pružala im je svojevrstan otpor i spasiteljima je samo nerazumljivo spominjala Gospu.

Nasreću, spasitelji su je uspjeli privoljeti na to da je izvuku s tog nepristupačnog terena, nakon čega su je transportirali do ekipe Hitne pomoći Čitluk, koja ih je na cesti čekala s vozilom.

Odmah pozvani

- Poziv smo dobili u 14.50 sati, a akcija je, usprkos nesvakidašnjim okolnostima i odlučnoj suradnji interventnih službi u Čitluku, okončana u 16 sati. Spasiteljima, s Nikolom Pekićem na čelu, nije bilo jednostavno tu akciju izvesti zbog stanja u kojem je bila žena. Raduje činjenica da nas je odmah pozvala policija i da nas zapravo pojedine državne institucije počinju uvažavati - kazao nam je Zdenko Marić, voditelj GSS-a u BiH.

Psihički problemi

Pretpostavlja se da nesretna žena ima psihičkih tegoba, a iz policije nam je rečeno da njen nestanak nije bio prijavljen. Usprkos činjenici da je nađena s višestrukim ozljedama, uporno je odbijala bilo kakvu vrstu pomoći.