Međugorje: Liječeni ovisnici o drogama grade repliku Betlehema

Međugorje, ovisnici
Pripreme za ovaj veliki katolički blagdan, donijele su posebnu atmosferu u hercegovačkom gradiću Međugorju, koje je već širom svijeta poznato marijansko svetište, po ukazanju Gospe , javlja Anadolu Agency (AA). Osim duhovnih priprema, kroz molitvu i ispovijedi, na koje, u ovo marijansko svetište dolaze hodočasnici iz različitih krajeva svijeta, aktivno se radi i na ukrašavanju Crkve sv. Jakova, kao i dvorišta te Gospinog trga, gdje će se održati središnja svečanost proslave Božića.

Za potpun ugođaj obilježavanja Isusovog rođenja na platou ispred međugorske crkve gradi se replika gradića Betlehema, u kojem dominira štalica, koja simbolizira mjesto u kojem je prema biblijskoj predaji Gospa rodila sina Božjega, otkupitelja svijeta.

Repliku Betlehema ispred međugorske crkve godinama, već tradicionalno, grade liječeni ovisnici o drogama, odnosno članovi zajednice Cenacolo.

Kako bi cijela priča koja započinje navještenjem Blaženoj Djevici Mariji da će roditi sina i završava rođenjem djeteta koje će promijeniti svijet bila što vjernije dočarana ispred Crkve sv. Jakova u Međugorju, gdje se gradi pravi mali Betlehem, u večeri iščekivanja Božića, održat će se prigodna predstava.

Na oko više od 2.000 kvadratnih metara prostora, oko 80 članova Zajednice Cenacolo izvest će 40-minutnu predstavu o Isusovom rođenju.

Performans prožet glazbom i plesom redovito prati veliki broj domaćih i stranih hodočasnika, a posebna zanimljivost ovoga događaja je vrijedna replika Betlehema, s biblijskim likovima i domaćim životinjama, što donosi čari biblijskog vremena, koje se tada svečano obilježava.

Predstava u kojoj sudjeluje veliki broj glumaca amatera postala je tradicionalna i svake godine se u vrijeme božićnih blagdana po nekoliko puta izvodi u Međugorju.

Brotnjo.info